Kaupunki ostaa neljän vuoden pankkipalvelut Osuuspankilta

Akaan kaupunki ostaa koko kaupunkikonsernin pankkipalvelut vuosiksi 2016–2019 Akaan Seudun Osuuspankilta ja Tampereen Seudun Osuuspankilta. Osuuspankkien yhteistarjous oli halvin.

Kaupunginhallitus hylkäsi Nordea Pankki Suomi Oyj:n ja Danske Bank Oyj:n tarjoukset tarjouspyynnön vastaisena, koska tarjouspyynnön mukaan vaihtorahapalvelun on sijaittava Akaan kaupungissa ja tarjouksen tulee sisältää selvitys asianomaisen palvelun hinnoittelusta.

Uuden konsernitilin arvioitu vuotuinen maksuliikenne on 112 miljoonaa euroa ja tilin keskisaldo 1,8 miljoonaa euroa.

Päätös koskee toistaiseksi Akaan kaupunkia ja sen tytäryhtiöistä Viialan Asuntotuotanto Oy:tä. Kaupunginhallitus suosittaa, että myös muut kaupunkikonserniin kuuluvat tytäryhtiöt päättävät konsernitiliin liittymisestä.

Kaupunkikonserniin kuuluvat myös Kiinteistö Oy Kylmäkosken Aravaniitty, Kiinteistö Oy Kylmäkosken Säästötalo, Kiinteistö Oy Toijalan Virastokeskus ja Kiinteistö Oy Toijalan Moottoritienliittymä. Osa on kokonaan kaupungin omistuksessa, osasta kaupunki omistaa 71–82 prosentin enemmistön.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?