Akaalaiset varaosakauppiaat yhdistävät osaamisensa

Olli Niemisen (vas.), Juhamatti Penttilän, Petri Suhosen ja Timo Salakan uuden yrityksen pääasiakkaita ovat autokorjaamot Tampereen ja Hämeenlinnan välillä. Verkkokaupan kautta osia myydään koko maailmaan. Muita työntekijöitä yrityksessä on viisi.

Olli Niemisen (vas.), Juhamatti Penttilän, Petri Suhosen ja Timo Salakan uuden yrityksen pääasiakkaita ovat autokorjaamot Tampereen ja Hämeenlinnan välillä. Verkkokaupan kautta osia myydään koko maailmaan. Muita työntekijöitä yrityksessä on viisi.

Akaalaisen Timo Salakan omistamat Akaan Autotarvike ja Lempäälän Autotarvike yhdistyvät uudeksi firmaksi, johon tulee myös uusia osakkaita. Tuoreita tukijalkoja ovat Olli Nieminen, Petri Suhonen ja Juhamatti Penttilä.

Kaikki kolme ovat Salakan tavoin Akaasta, ja kaikilla on kymmenen vuoden työkokemus eri varaosaliikkeistä. Ennen omaa yritystä kolmikon työnantaja oli tamperelainen mersujen, bemareiden ja Volvojen varaosiin erikoistunut liike, mutta Suhonen on ehtinyt olla myös Akaan Autotarvikkeen myyjänä.

Uuden yrityksen nimi julkistetaan todennäköisesti lokakuussa, mutta toimipaikat tiedetään jo. Akaassa varaosakauppa jatkuu Akaanportin liikekeskuksessa, ja Lempäälässä muutetaan maaliskuussa uusiin tiloihin.

– Lempäälän-myymälä muuttaa Ideaparkin lähelle avattavaan RealParkiin. Saamme sinne isomman ja toimivamman myymälän, josta on lyhyt matka Tampereelle ja Valkeakoskelle. Akaasta taas on lyhyt matka Hämeenlinnaan, toimitusjohtajana jatkava Timo Salakka kertoo.

Uusi yritys toimittaa edeltäjiensä tapaan itse varaosia Tampereen ja Hämeenlinnan välillä toimiville korjaamoille, jotka ovat sen tärkeimmät asiakkaat. Myös nettikauppaa kehitetään koko ajan.

Työpaikka siirtyy lähemmäs kotia

Timo Salakka perusti Akaan Autotarvikkeen vuonna 2007 ja osti Lempäälän Autotarvikkeen 2011. Hän on miettinyt yritystensä jatkoa moneen otteeseen ja on erittäin iloinen uusista tuulista ja yrittäjäkumppaneista.

– Tiettyyn pisteeseen saakka jaksaa ja pystyy tekemään yksin, mutta kun on ammattitaitoisia ja motivoituneita kavereita mukana, saa enemmän aikaiseksi. Tämä on ponnahdus eteenpäin, ja kaikki on loksahtanut hienosti paikoilleen, Salakka iloitsee.

Olli Niemisen mukaan kolmikon ensimmäinen ajatus oli aloittaa oma yritys, mutta kilpailijan perustaminen Akaan kokoiseen kaupunkiin tuntui turhalta. Niinpä he lähestyivät Salakkaa. Myös Nieminen on tilanteesta innoissaan.

– Palvelun laatu tulee paranemaan entisestään, koska asiakastyytyväisyys on meille tärkein asia. Meillä on tosi kova asiantuntemus, ja tiedämme autoista aika erikoisiakin juttuja, joita moni ei tiedä, Nieminen toteaa.

Uusi yritys tuo maahan mersun ja bemarin varaosia mutta tarjoaa kaikki alkuperäisvaraosat myös kaikkiin muihin automerkkeihin sekä palvelee mopojen ja mopoautojen omistajia. Käytössä on samat valmistajien varaosaohjelmat kuin merkkiliikkeillä, joten jokaiseen kulkupeliin saadaan varmasti oikea osa.

Yrittäjänelikko työskentelee kiertäen molemmissa myymälöissä, ja Nieminen, Penttilä ja Suhonen ovat tyytyväisiä siihen, että työpaikka on nyt lähempänä kotia.

– Totta kai on mukavampi kulkea tässä kuin Tampereella, Penttilä toteaa Akaanportissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?