Kylmäkosken kirkon syksyn luentosarja pureutuu ajankohtaisiin aiheisiin

Kylmäkosken kirkon syksyn luentosarjan aloittaa tutkija Johanna Konttori, joka luennoi islamin herättämistä kysymyksistä tiistaina 22.9. kello 18.

– Islamista on erityisesti 2000-luvulla muodostunut Euroopassa monien keskustelujen, kiistojen ja jopa pelkojen kohde. Suomessa on pohdittu hyvin samankaltaisia kysymyksiä kuin monissa muissakin Euroopan maissa: radikalisoitumista, moskeijoiden rakentamista ja rahoitusta, naisten hunnuttautumista, muslimiväestön integroitumista. Luennolla tarkastellaan muutamaa Suomessa ajankohtaista, islamin herättämää kysymystä ja asetetaan ne laajempaan, eurooppalaiseen kontekstiin, tutkija kertoo.

Piispainkokouksen pääsihteeri, dosentti Jyri Komulainen luennoi tiistaina 6.10. kello 18  aiheesta Mikä on kirkon paikka monikulttuurisessa Suomessa? Luterilainen usko on osa Suomen historiaa, mutta voidaanko enää puhua luterilaisesta Suomesta? Onko se edes toivottavaa? Luennolla pohditaan kirkon muuttuvaa roolia monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Näkökulmia haetaan uusimmasta teologiasta mutta myös kokemuksista eteläiseltä pallonpuoliskolta, jossa kristinusko kasvaa.

Syksyn viimeinen luennoitsija on Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Jussi Sohlberg, jonka aiheena on tiistaina 13.10.  kello 18 suomalaisten uskonnollisuuden muuttuminen.

Luentosarja on ilmainen. Yleisöllä on mahdollisuus myös esittää kysymyksiä luennoitsijoille. Luentosarjan järjestää Kylmäkosken kappeliseurakunta.