Innostus ja harjoittelu näkyy

Kiira Vilenius voitti T14-sarjan kuulantyönnön ja oli keihäässä kolmas.
Kiira Vilenius voitti T14-sarjan kuulantyönnön ja oli keihäässä kolmas.

Viialan Valtin lasten, nuorten, heidän vanhempiensa ja seuratoimijoiden innostus on näkynyt koko kesän ja tuonut hyvää tulosta. Jo Vattenfall-seuracupissa Valtti lähes tuplasi pisteensä viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna Valtin urheilijat keräsivät 4132 seuracup-pistettä, tänä vuonna 8235.

Suurella joukolla ja innostuksella valttilaiset osallistuivat myös Hämeen piirin sisulisähuipentumaan 8.-9. elokuuta Tampereen Ratinassa.

Mitaleita kertyi ennätyksellisesti 13, joista kaksi kultaista, neljä hopeista ja seitsemän pronssista. Mitalistien lisäksi sisulisäpisteille kymmenen joukkoon sijoittui suuri määrä urheilijoita. Kisoihin osallistui kaikkiaan 21 Valtin urheilijaa.

Valtin Mikael Viitanen (vasemmassa reunassa) rynnisti hopealle ja Tapio Suojanen (keskellä) pronssille P10-sarjan 60 metrillä. Tampereen Pyrinnön Joonas Pakarainen pyyhälsi voittajaksi.
Valtin Mikael Viitanen (vasemmassa reunassa) rynnisti hopealle ja Tapio Suojanen (keskellä) pronssille P10-sarjan 60 metrillä. Tampereen Pyrinnön Joonas Pakarainen pyyhälsi voittajaksi.

Hämeen piirin mestareiksi urheilivat T14-sarjassa Kiira Vilenius, joka voitti kuulantyönnön tuloksella 10,55 ja Matilda Koponen, joka voitti seiväshypyn tuloksella 230.

Kerttu Niinimäki juoksi hopealle T13- sarjan 1000 metrillä ennätysajallaan 3.27,44. Kymppivuotiaat pojat tekivät ennätyksiään oikein urakalla ja saivat mitaleita sen mukaisesti. Hopeaa saivat Joona Lehtinen 60 metrin aidoissa (11,81), Tapio Suojanen pituushypyssä (407) ja Mikael Viitanen 60 metrillä (9,32).

Tapio Suojanen jäi Viitasesta vain sadasosan poikien 60 metrin loppukilpailussa ja näin palkintopallilla seisoi kaksi valttilaista. Keskimmäisen korokkeen valloitti Tampereen Pyrinnön Joonas Pakarainen ajalla 8,81.

Kaksi Valtin poikaa seisoi myös P10 aitajuoksun palkintokorokkeella, kun Joona Lehtinen sai seurakseen kolmanneksi juosseen Mikael Viitasen (12,15). Kisan voitti Tampereen Pyrinnön Antti Sainio ajalla 10,47. Viitasen hyvä loppukiri 1000 metrillä toi hänelle myös siinä pronssimitalin.

Pronssia saivat niin ikään Kerttu Niinimäki T13-sarjan 200 metrillä, Sara Niinimäki T14-sarjan 300 metrillä, Kiira Vilenius saman sarjan keihäässä ja Neea Suhonen T11-sarjan keihäässä.

Monipuolisuudesta vahva pohja

– Valtin muutama vuosi sitten käyttöön ottama harjoittelusysteemi näyttää toimivan. Harrasteryhmään  voivat tulla mukaan kaikki halukkaat lapset tutustumaan yleisurheiluun. Ne, joilla on suuri harjoitusmotivaatio, etenevät kilparyhmään, jossa perehdytään urheilijaan jo enemmän yksilönä, sanoo Valtin valmennuksesta vastaava Kari Lehtinen.

– Valtti myös kannustaa lapsia usean lajin harjoitteluun, mikä yleisurheilun ohella tarjoaa monipuolisen, liikunnallisen pohjan tulevaan nuoriso- ja aikuisurheiluun. Monipuolisuuden merkitys on huomattu jo suurimmassa osassa lajiliittoja, huomauttaa Lehtinen.

Hän toteaa, että lajien välistä yhteistyötä ei kuitenkaan vielä ole Valtissa havaittu.

– Poikia toivomme mukaan kokeilemaan yleisurheilua. Yleisurheilusta löytyy lajeja jokaiselle ja siitä saa hyvän pohjan myös muihin lajeihin.

Pm-sisulisähuipentuman kaikki tulokset www.tilastopaja.fi.

Aija Mansikka