Yhdistys tekisi lasten hiihtomaan ja laavun

Kaupunki on vuokraamassa osan Nahkialanvuorta

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esittää kaupunginhalitukselle, että hiihtomaata varten tarvittava alue vuokrataisin Nahkialanvuoren liikuntayhdistykselle.

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esittää kaupunginhalitukselle, että hiihtomaata varten tarvittava alue vuokrataisin Nahkialanvuoren liikuntayhdistykselle.

Akaan kaupunki on vuokraamassa osan Nahkialanvuoren virkistysalueesta Nahkialanvuoren liikuntayhdistykselle. Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esittää kaupunginhallitukselle, että yhdistykselle vuokrataan lähellä autojen pysäköintipaikkaa oleva alue kymmeneksi vuodeksi. Pysäköintipaikka on aivan moottoritien risteyksen lähistöllä, vastapäätä Toijalan ABC-asemaa.

Nahkialanvuoren liikuntayhdistys on viime vuosina tehnyt omin voimin ja hankerahoituksella sekä suunnitelmia että käytännön töitä Nahkialanvuoren monipuolisemman hyödyntämisen eteen. Mikäli vuokrasopimus syntyy, yhdistykseltä ei perittäisi rahaa, vaan vuokra suoritettaisiin alueen kehittämisellä lasten hiihtomaaksi nousu- ja laskuharjoittelualueineen.

– Kun se olisi yhdistyksen hallinnassa, heillä olisi mahdollisuus hakea rahoitusta esimerkiksi Pirkan Helmeltä. Neuvotteluissa molempien näkemys oli, että vuokra-aika voisi olla aluksi kymmenen vuotta. Siinä ainakin näkisi, millä tavalla toiminta lähtee liikkeelle, sanoo kaupunginjohtaja Viitasaari.

Hän esittää hallitukselle myös, että Nahkialanvuoren liikuntayhdistykselle annetaan oikeus rakentaa laavu heidän ehdottamalleen ja vapaa-aikalautakunnan tammikuussa 2013 hyväksymälle paikalle. Laavu palvelisi kaikkia alueen käyttäjiä ja jäisi rakentamisen jälkeen kaupungin omaisuudeksi.

– Myös hiihtomaa tulisi olemaan kaikkien käytössä pois luettuna tietysti ne ajat, jolloin siellä mahdollisesti järjestetään ohjattua opetusta, kaupunginjohtaja kertoo.

Maansiirtotyöt tulevan hiihtomaan alueella ovat jo pitkällä.

Maansiirtotyöt tulevan hiihtomaan alueella ovat jo pitkällä.

Yhdistys vastaisi kunnossapidosta

Hiihtomaan ja laavun kunnossapidosta vastaisi lähtökohtaisesti Nahkialanvuoren liikuntayhdistys, mutta Viitasaaren mukaan kaupungin kanssa on mahdollista tehdä yhteistyötä ja se olisi hänestä järkevääkin.

Kaupunginhallituksen esityslistassa Viitasaari toteaa, että Nahkialanvuoren liikuntayhdistyksen esitykset ovat kannatettavia, eikä niille ole olemassa maankäytöllisiä tai muitakaan esteitä.

– Nahkialanvuoren virkistysalue Toijalassa on eräs kaupungin tärkeimmistä ulkoilu- ja liikunta-alueista. Sen kehittäminen on myös kaupunkistrategian mukaista, sillä Akaan kaupunki pyrkii terveyden edistämiseen tarjoamalla liikuntamahdollisuuksia kaiken ikäisille. Strategian mukaan ensisijaisesti pyritään kehittämään liikuntamuotoja, joita kaupunkilaiset voivat harrastaa ilman aikatauluja ja osanottorajoituksia.

Viitasaari esittää, että kaupungin edustajaksi ja puhevallan käyttäjäksi Nahkialanvuoren kehittämisessä nimetään tekninen johtaja Antti Kemi.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa tiistaina 18. elokuuta.

Vadelmasato on kypsä lähellä tulevaa hiihtomaata.

Vadelmasato on kypsä lähellä tulevaa hiihtomaata.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?