Kultapörssikisoissa ei tarvinnut palella

Teivo Stayersin Teppo Syrjälältä irtosi lennokas kiri miesten 1500 metrillä. Toiseksi ehti Kylmäkosken Veikkojen Juha Nyyssönen. Teivo Stayersin Aki Niemi ja HKV:n Rasmus Palmi veivät seuraavat sijat.
Teivo Stayersin Teppo Syrjälältä irtosi lennokas kiri miesten 1500 metrillä. Toiseksi ehti Kylmäkosken Veikkojen Juha Nyyssönen. Teivo Stayersin Aki Niemi ja HKV:n Rasmus Palmi veivät seuraavat sijat. Kuva: Aija Mansikka

Viialan Valtin järjestämissä Kultapörssikisoissa saatiin nauttia kesän harvinaisuudesta: lämpimästä ja sateettomasta säästä. Kova tuulikaan ei ollut esteenä tilastokelpoisille tuloksille.

Viime viikon tiistaina Viialan urheilukentällä pidetyt kilpailut keräsivät kaikkiaan 125 osallistujaa, ja lajisuorituksia nähtiin 304. Viialan Valtista osallistui kilpailuihin 49 urheilijaa.

Ylöjärven Urheilijoiden Oona Hietala leiskautti 15-vuotiaiden tyttöjen pituushypyssä lievään 0,5 metrin vastatuuleen hyvän tuloksen 512 ainoalla mitatulla hypyllään. Oonalla oli ongelmia askelmerkin ja vauhtijuoksun kanssa, sillä muut hypyt olivat yliastuttuja tai läpijuoksuja.

Kultapörssikisoissa on perinteisesti jaettu erikoispalkinto kisojen parhaan tuloksen tekijälle, ja tällä kertaa arvokas palkintokello annettiin Oona Hietalalle.

Palkinnon myöntämisessä kilpailujen järjestäjät painottavat SM-ikäisten eli yli 14-vuotiaiden sarjoja. Hietala on 15-vuotiaiden pituushypyssä Suomen tilastoissa kahdeksantena Sastamalassa heinäkuun lopulla hyppäämällä tuloksella 530.

Pituuskisan lisäksi Hietala juoksi Viialassa 80 metrin aidat voittoisasti aikaan 12,74. Kisassa toiseksi tuli Viron Lika Berisvili ajalla 13,68.

Võrulaiset vahvoja varsinkin pojissa

Valtin järjestämiin kilpailuihin osallistui kymmenen virolaista urheilijaa Võrun Urheilukoulusta Etelä-Virosta. Võrulaiset tulivat nyt vastavierailulle, sillä kesäkuussa joukko Valtin kilparyhmän urheilijoita kävi jo perinteeksi muodostuneella kilpailumatkalla moniottelemassa Võrussa.

Võrulaisilla oli hyvä ja vahva edustus varsinkin poikien sarjoissa, joissa Valtista tai lähiseuduilta ei löydy vastusta. Virossa poikien urheilukulttuuri elää vielä voimakkaana.

Virolaiset ottivat muun muassa kolmoisvoiton P11-sarjan pituushypyssä ja kuulassa sekä kaksoisvoiton 60 metrin aidoissa hyvillä tuloksilla. P13- ja P15-sarjoissa voitot menivät niin ikään Võrun Urheilukoulun edustajille lukuun ottamatta P13-sarjan keihästä, jonka voitti Tampereen Pyrinnön Jaakko Linnus tuloksella 37,08.

Aija Mansikka