Kjell Westö on Vuoden vasenkätinen 2015

Vuoden vasenkätinen 2015 Kjell Westö osallistuu Vasenkätisten Vestivaalilla myös Arto Nybergin vetämään vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskusteluun. Kuva: Katja Lösönen

Vuoden vasenkätinen 2015 Kjell Westö osallistuu Vasenkätisten Vestivaalilla myös Arto Nybergin vetämään vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskusteluun. Kuva: Katja Lösönen

Kirjailija Kjell Westö on valittu Vuoden vasenkätiseksi 2015. Westö palkitaan kiertopalkinnolla Vasenkätisten Vestivaalilla Akaassa lauantaina 8. elokuuta kello 17.

Palkitsemisen jälkeen Westö osallistuu toimittaja Arto Nybergin vetämään vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskusteluun, jossa ovat mukana myös Antti Holma, Siri Kolu ja Matti Rönkä. Vasenkätisten Vestivaalin järjestää Akaan elävän musiikin yhdistys Almu.

Vuonna 1961 syntynyt Kjell Westö on julkaissut runoja ja novelleja sekä kuusi romaania. Westö on ollut Finlandia-palkintoehdokkaana vuosina 1990, 2000, 2003, 2006 ja 2013. Vuonna 2006 hän voitti palkinnon romaanillaan Missä kuljimme kerran.

Vuonna 2013 Finlandia-palkintoehdokkaana ollut Kangastus 38 sai sekä Ruotsin radion Romaanipalkinnon että Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Westön kirjoista on tehty myös elokuvia ja teatterisovituksia.

Vuonna 2008 Pro Finlandia -mitalilla palkittu Westö on opiskellut Svenska social- och kommunalhögskolanissa Helsingissä. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli toimittajana muun muassa Hufvudstadsbladetissa ja Ny Tid -lehdessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?