Tieto Toijalan asemalle hylätystä autosta ei kulkenut huoltoyritykseltä VR:lle ja edelleen Akaan kaupungille

Äiti luuli, että tyttären pösö olisi jo hävitetty

Akaan Seudussa 29.7. julkaistiin kuva punaisesta Peugeot-merkkisestä henkilöautosta, joka on seissyt pitkään Toijalan rautatieaseman parkkipaikalla. Jutun jälkeen lehti sai kaksi yhteydenottoa, joiden mukaan auto on ollut samoilla sijoilla kaksi tai jopa kolme vuotta.

Hylätyn auton omistajan äiti kertoi luulleensa, että tyttären pösö on jo aikaa sitten myyty tai muuten hävitetty.

Hylätyn auton omistajan äiti kertoi luulleensa, että tyttären pösö on jo aikaa sitten myyty tai muuten hävitetty.

Autossa ei enää ole rekisterikilpiä, mutta Akaan Seutuun soittanut henkilö tiesi kertoa rekisteritunnuksen. Sen perusteella selvisi auton omistaja sekä auton haltijaksi merkitty omistajan äiti.

– Se voi olla joku tytön vanhoista autoista. Sillä oli joskus niitä autoja, mutta minä olen käsittänyt, että ne on kaikki jo hävitetty ja myyty ja ties mitä. Hänellä on ollut joskus sellainen, mutta siitä on kyllä kauhean kauan aikaa, tamperelaisnainen kertoi Akaan Seudulle.

Auton omistajaa lehti ei tavoittanut, mutta äidin kertoma nimi täsmää ajoneuvoliikennerekisterin tietojen kanssa. Niiden mukaan kyseinen Peugeot 4D Hatchback 306 on katsastettu viimeksi  22.2.2013.

Huoltoliike ei huomannut autoa

Toinen lehteen yhteyttä ottaneista henkilöistä kertoi Akaan Seudulle, että rekisterikilvet katosivat autosta viime syksynä. Valkeakosken poliisi ei ole ottanut pösön kilpiä talteen eikä ole koslasta muutenkaan tietoinen. Ylikonstaapeli Kristian Lindbäckin mukaan romuajoneuvolaki sanoo, että hylättyjen autojen siirtäminen pois on kaupungin vastuulla.

Akaan kaupunki ei ole pösöön koskenut, koska peli seisoo VR:n tontilla.

– Täytyy ottaa yhteyttä VR:ään. Kun sieltä tulee kehotus, siirrämme auton välittömästi pois, toteaa Akaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Vesa Savolainen.

Toijalan rautatieaseman parkkipaikalle hylätty pösö ei ole kiinnittänyt minkään sen siirtämisestä vastaavan tahon huomiota pariin vuoteen.

Toijalan rautatieaseman parkkipaikalle hylätty pösö ei ole kiinnittänyt minkään sen siirtämisestä vastaavan tahon huomiota pariin vuoteen.

VR ei ole kehottanut kaupunkia poistamaan autoa, vaikka rapistuva kulkupeli  vie kroonisesti yhden parkkiruudun muutenkin ylitäydellä parkkipaikalla. VR:n kiinteistöpäällikön Tero Tuomiston mukaan alueesta vastaava huoltoliike on juuri vaihtunut. Tuomisto yllättyy kuullessaan, että auto on todennäköisesti seisonut asemalla jo edellisen huoltoliikkeen aikana ainakin kaksi vuotta.

– Siitä ei ole kyllä minulle päin ole tullut tietoa. Kyllähän nämä tulevat huoltoliikkeen kautta, ja heiltä on ilmeisesti jäänyt todentamatta, että siinä on ajoneuvo.

Tuomiston mukaan huoltoliike ei aktiivisesti seuraa pysäköintialueen käyttöä, koska pääpaino on tiestössä ja rakennuksessa. Tuomisto kertoi keväällä Akaan Seudussa, että toisin kuin VR aiemmin suunnitteli, Toijalan aseman pysäköintialuetta ei muuteta maksulliseksi. Jos muutettaisiin, lisääntyisi myös alueen valvonta.

– Tässä päästän siihen problematiikkaan, ettei se ole maksullinen alue. Muuten oltaisiin saatu laputukset aikaiseksi, Tuomisto toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?