Novotonik paikkaa Nyrok Dollsia

Vasureilla juhlitaan myös Vilkkua

Viialan kirjasto Vilkku saa 10-vuotissyntymäpäivävieraikseen Mauri Kunnaksen, Juba Tuomolan ja Arto Nybergin.

Viialan kirjasto Vilkku saa 10-vuotissyntymäpäivävieraikseen Mauri Kunnaksen, Juba Tuomolan ja Arto Nybergin.

Viialan kirjasto Vilkku juhlii Vasenkätisten Vestivaalilla 10-vuotissyntymäpäiväänsä. Vilkku avattiin yleisölle 8.8.2005.

Lauantaina  8.8.2015 Vilkku on auki  kello 11–17, jolloin kaikki voivat tulla muistelemaan, tapaamaan  tuttuja  ja katsomaan, miten  toiminta on kehittynyt.

Vasenkätisten Vestivaalin ohjelma  alkaa Vilkussa kello 15, jolloin kirjailija-sarjakuvataiteilijat Mauri Kunnas ja Juba Tuomola kertovat ja näyttävät Arto Nybergin haastattelemina, kuinka kaikkien tuntemat hahmot ja tarinat syntyvät paperille.

Taiteilijat jakavat myös nimikirjoituksia yleisön mukanaan tuomiin kirjoihin.

Kello 17 Vasureiden ohjelma jatkuu Viialan torilla Vuoden vasenkätisen palkitsemisella. Välittömästi sen jälkeen alkaa Arto Nybergin vetämä vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskustelu, johon osallistuvat Antti Holma, Siri Kolu, Matti Rönkä ja Kjell Westö.

Pohjoset aloittavat illan Seurahuoneella

Kimmo Pohjonen ja Saana Pohjonen aloittavat Vasenkätisten Vestivaalin iltaohjelman.

Kimmo Pohjonen ja Saana Pohjonen aloittavat Vasenkätisten Vestivaalin iltaohjelman.

Vasenkätisten Vestivaalin iltaohjelman Viialan Seurahuoneella aloittavat kello 19 haitaristivelho Kimmo Pohjonen ja hänen tyttärensä, rumpali Saana Pohjonen. Kimmo on nähty samalla lavalla vuoden 2010 Akaa Jazzissa, mutta Saana esiintyy isänsä kotikonnuilla ensimmäistä kertaa.

Koska alun perin ohjelmassa ollut Nyrok Dolls joutui peruuttamaan keikkansa, kello 20.30 lavalle nousee tamperelainen Novotonik. Britpop-vaikutteinen nelikko julkaisi hiljattain ensimmäisen ep:nsä ja keikaroi omalla polullaan vahvasti kohti menestystä.

Kello 22 alkaa Atomirotta-show. Räp-kollektiivi Notkeasta rotasta tislattu trio saa voimansa Rotan räpäytyksestä ja laulusta, legendaarisen Rane Raitsikan kitaroinnista ja J. Pajulaakson koneosastolta.

Paleface nousi tällä viikolla lavalle Helsingissä pidetyssä rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. Akaassa hänet ja Räjähtävä Nyrkki -yhtye nähdään lauantaina 8.8.

Paleface nousi tällä viikolla lavalle Helsingissä pidetyssä rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. Akaassa hänet ja Räjähtävä Nyrkki -yhtye nähdään lauantaina 8.8.

Illan pääesiintyjä Paleface aloittaa keikkansa lauantain vaihtuessa sunnuntaiksi. Englanniksi uransa aloittanut ja kolmella suomenkielisellä levyllä asemansa vakiinnuttanut Paleface saa kantaaottavalle räpilleen taustatukea Räjähtävä Nyrkki -bändiltään, jonka riveissä on joukko maan grooveimpia soittajia.

Musiikki soi myös Yösäilössä

Tänä vuonna Vasureiden musiikkitarjonta laajenee myös Seurahuoneen alakerran Wanhaan Holviin ja sen Yösäilöön. Akaan ja samalla Suomen kovin vasenkätinen blueskitaristi Jake Yrölä vetää Yösäilössä akustisen soolokeikan Atomirotan ja Palefacen keikkojen välissä. Palefacen jälkeen Yrölä saa ympärilleen joukon muita akaalaismuusikoita, joista yhdessä muodostuu Project X -yhtye. Project X esittää Vasureilla Akaan tunnetuimman vasenkätisen, edesmenneen Aki Sirkesalon biisejä.

Tamperelainen Novotonik vakuuttaa omilla britpop-biiseillään.

Tamperelainen Novotonik vakuuttaa omilla britpop-biiseillään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?