Museojunaliikennettä Toijalan ja Valkeakosken välillä

Museojunan kyytiin pääsee Toijalan asemalta.
Museojunan kyytiin pääsee myös Toijalan asemalta.

Vajaan viikon kuluttua lauantaina 8.8. on jälleen mahdollisuus hypätä museojunan kyytiin Toijalan ja Valkeakosken välillä.

Museodieselveturi Dv16:n vetämien vanhojen matkustajavaunujen ovet ovat avoinna kaikille. Tällä kertaa mukana onkin varsin mielenkiintoinen vaunusto, sillä siihen on valittu muun muassa 1950-luvun 2. luokan matkustajavaunu, 1970-luvun tyyliä oleva puukorinen lähiliikennevaunu ja 1950-luvun puukorinen makuuvaunu.

Junaan voi nousta Toijalan ja Valkeakosken asemien lisäksi Ilolan Maatilamatkailun seisakkeelta Metsäkansasta, jossa junat pysähtyvät mennen tullen. Junassa on kaikkiaan yli 200 istumapaikkaa. Lähdöt Toijalan rautatieasemalta ovat klo 9.40 ja 12.40. Edestakaisen matkan kesto on hieman yli kaksi tuntia.Menomatkoillaan molemmat junat pysähtyvät reilun 20 minuutin ajan Ilolassa, missä voi mm. tutustua maatilaelämään ja käydä tekemässä kahvilaostoksia.

Valkeakoskelta junat lähtevät klo 10.55 (meno-paluu) ja 14.34 (vain meno). Klo 10.55 vuorolla on Toijalassa 55 min tauko, jonka aikana ehtii vierailemaan esimerkiksi rautatieasemaa vastapäätä sijaitsevassa Toijalan Veturimuseossa.

Matkustaminen on maksullista.