Kalaleirillä kalat kävivät pyydyksiin

Kalalerillä kala kävi mukavasti pyydyksiin. Kuva: Aune Kivi
Kalalerillä kalat kävivät mukavasti pyydyksiin. Kuva: Aune Kivi

Toijalan Seudun Kalamiehet järjesti odotetun kalaleirin 22.- 24.7. Otossa, omalla saarella, joka sijaitsee Vanajalla. Osanottajia oli 15, joista kaksi oli tyttöjä. Seuran puheenjohtaja Jarno Hellman sekä  kalastuksesta vastaava Pentti Takaniemi toivottivat leiriläiset tervetulleiksi. Seura lahjoitti kaikille omat vavat sekä onget, jotka jokainen kokosi itse.

Siinä sitten opeteltiin ongintaa. Välillä siimat olivat sekaisin kun kaverin piti olla lähellä. Muutama sai sotkettua siimat puiden oksiin. Kaikki vaatii harjoitusta.

Sateesta huolimatta mielenkiintoista puuhaa riitti. Leiriläiset olivat innokkaita saunojia ja uimareita, ja saunaan päästiinkin useita kertoja. Uimavesi tosin tuntui vilpoiselta.

Rapumertoja ja uistelua

Syöttikaloja onkien saatiin rapumertoihin syötit. Jokainen sai kokeilla mertojen käsittelyä. Siinä sitten tutkittiin millainen on rapu, ja alamittaiset laskettiin takaisin kasvamaan. Tarkkailtiin kuinka ravut mönkivät takaisin koloihinsa.

Torstaina saapui pari venettä miehistöineen ja vuorossa oli usean tunnin uistelu järvellä. Ilma suosi sopivasti uistelun ajan ja saalistakin tuli mukavasti.

Kaloja paistettiin grillikatoksessa ja jokainen pääsi niitä maistelemaan. Saaliista todettiin, että hyvää on. Leirillä järjestettiin myös lettukestit. Muutama oli innokas kokeilemaan letun kääntöä heittäen, keskittyen kieli keskellä suuta. Ämpärillinen lettutaikinaa hupeni nopeasti.

Onginnan vastapainoksi leiriläiset järjestivät myös kilpailuja, kuten mölkkyä sekä tikan ja kivien heittämistä ämpäriin. Muistoksi tästä leiristä valettiin sementtikala maahan, halukkaat saivat koristella sen kivillä. Kalaan lisättiin myös vuosiluku.

Leiriläisten mielestä parasta leirissä oli uistelu, onkiminen, saunominen, veneajelu, kaverit ja hyvä ruoka. Ensi kesän leiriltä toivottiin lisää uistelua ja ulkopelejä, verkkojen kokemista, enemmän tyttöjä ja pidempään valvomista. Siinä on haastetta ohjaajille.