Vuoden Akaalainen muutti Espooseen

Vuoden akaalainen Susanna Halme muutti Espooseen työn perässä.
Vuoden Akaalainen Susanna Halme muutti Espooseen työn perässä. Halmeen kesään on kuulunut muun muassa näkövammaisten maalipallon EM-kilpailut.

Kesäkuussa Toijalan Markkinoilla Vuoden Akaalaiseksi valittu nuori näkövammainen Susanna Halme muutti heinäkuun puolivälissä Espooseen aloittaakseen työt Näkövammaisten Keskusliitossa jäsenpalveluyksikön assistenttina. Kyseessä on Raha-automaattiyhdistyksen tukema työpaikka.

– Työhöni kuuluu muun muassa äänilehtituotantoa ja tiedotusta. En ole vielä aivan varma mitä kaikkea muuta siihen sisältyy, sillä aloitan työt vasta 24. elokuuta. Odotan töiden alkamista kuitenkin innolla, Halme kertoo.

Opinnot alkavat täydellä teholla vuoden päästä

Työpaikan lisäksi Susanna Halme sai myös opiskelupaikan Tampereen yliopistosta, mutta täydellä teholla hän aikoo aloittaa historian opintonsa vasta vuoden 2016 syksyllä määräaikaisen työsuhteen Näkövammaisten Keskusliitossa päätyttyä. Halme kuitenkin suunnittelee suorittavansa opintopisteitä kirjatentteinä ennen varsinaisten opintojen alkamista.

– Päätin lykätä opintojen alkua, sillä töitä on nykyään vaikea saada ja työkokemusta on kuitenkin hyvä kerryttää. Halusin myös ottaa työn vastaan siksi, että se on RAY:n tukema paikka, johon haluttiin palkata nuori näkövammainen. Lisäksi töiden tekeminen on mukavaa vaihtelua lukion jälkeen, Halme toteaa.

Halmeen kesään on kuulunut lomailun ja muuttopuuhien lisäksi myös näkövammaisten maalipallon EM-kisat Liettuan Kaunasissa. Suomen miesten joukkue saavutti kisoissa hopeasijan, mutta naisten joukkueelle ei käynyt aivan yhtä hyvin.

– Hävisimme Ukrainalle rankkarikisassa yhdellä maalilla ja sijoituimme seitsemänneksi. Ukraina nousi EM-kisojen kolmanneksi. Siinä menivät meidän unelmamme ensi vuoden Rio de Janeiron paralympialaisista. Se oli aika suuri pettymys, Halme tuumii.