Työttömyys Akaassa on noussut

Pirkanmaan ELY-keskuksen tiistaina julkaiseman Pirkanmaan kesäkuun työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys Akaassa on noussut.

Toukokuun lopussa Akaassa oli 1084 työtöntä, kun kesäkuun lopussa heitä oli reilu 100 enemmän, eli 1187. Miesten osuus työttömistä oli 57 prosenttia. Akaan työttömyysaste nousi 13,4 prosentista 14,7 prosenttiin. Pitkäaikaistyöttömien määrä ei kuitenkaan noussut, sillä yli vuoden työttöminä olleita oli kesäkuun lopussa sama määrä kuin toukokuussa, eli 320.

Myös avoimet työpaikat vähenivät

Työttömyys nousi kaikissa tarkastelluissa ikäryhmissä, eli alle 20-vuotiaissa, alle 25-vuotiaissa ja yli 50-vuotiaissa. Toukokuussa alle 20-vuotiaita työttömiä oli Akaassa 24 ja kesäkuussa heitä oli 56. Alle 25-vuotiaiden työttömien osalta nousua oli 151:stä 190:een ja yli 50-vuotiaiden työttömien määrä nousi toukokuun lopun 433:sta kesäkuun lopun 445:een. Avoimia työpaikkoja Akaassa oli kesäkuun lopussa 31, kun toukokuussa niitä oli 15 enemmän.

Etelä-Pirkanmaan seutukunnassa työttömyysaste oli kesäkuussa 14 prosenttia, jossa oli nousua toukokuun tilanteeseen verrattuna 1,3 prosenttia. Urjalassa työttömyysaste nousi 0,3 prosenttia ja Valkeakoskella 1,5 prosenttia. Pirkanmaalla työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 15,7 prosenttia ja koko maassa 14 prosenttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?