Abdullah Khider ryhtyi yrittäjäksi koska töitä ei löytynyt

Abdullah Khiderin Pizzeria Maukkaassa on listoilla yli 70 annosta.
Abdullah Khiderin Pizzeria Maukkaassa on listoilla yli 70 annosta.

Kylmäkosken Haavistontiellä Pizzeria Maukasta pitävä Abdullah Khider on alunperin kotoisin Kurdistanista. Suomeen mies päätyi vuonna 2009 lähdettyään pakoon Irakin sotaa.

– Asuin ensin Oulussa vastaanottokeskuksessa, sieltä muutin Tampereelle, jossa opiskelin suomen kieltä Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa. Sen jälkeen muutin Nurmekseen, jossa asuin vuoden ja sieltä muutin takaisin Tampereelle, Khider kertoo.

Vuoden verran Toijalassa Ali Babassakin työskennellyt Khider perusti oman ravintolansa Kylmäkoskelle toukokuussa. Ravintolan ruokalista on laaja, valikoimiin kuuluu yli 70 annosta kebabeista pitsoihin ja salaatteihin. Khider kertoo, että asiakkaat ovat löytäneet ravintolan varsin hyvin.

– Toiminta on sujunut aika normaalisti. Ei hyvin, mutta ei huonostikaan, Khider sanoo.

Vaikka ravintolayrittäminen ei aina ole helppoa, on se kuitenkin sitä mitä Abdullah Khider haluaa tehdä.
Vaikka ravintolayrittäminen ei aina ole helppoa, on se kuitenkin sitä mitä Abdullah Khider haluaa tehdä.

Kylmäkoskelle on mukava tulla töihin

Yrittäjäksi Khider ryhtyi siksi, että huonon kielitaidon takia hänen oli vaikeaa löytää töitä.

– Kävin monta kertaa TE-toimistossa, ja kerroin heille, että haluan töitä. Ammatiltani olen autonvahaaja ja kokki. Tämän paikan löysin internetistä, Khider kertoo.

Tampereen Turtolassa asuvalle Khiderille kertyy päivittäin työmatkaa lähes 100 kilometriä.

– Se on pitkä matka, mutta ei se haittaa minua, Khider sanoo.

Khideri kertoo, että Kylmäkoskelle on mukavaa tulla töihin kauempaakin, sillä paikalliset ihmiset ovat ystävällisiä.

Pizzeria Maukkaassa on myös raikas salaattipöytä.
Pizzeria Maukkaassa on myös raikas salaattipöytä.

– Kaikki aina tervehtivät kun aamulla tulen töihin.

Paljon kokemusta ravintola-alalta

Abdullah Khiderin mukaan yrittäjänä toimiminen ravintola-alalla ei ole helppoa, sillä esimerkiksi ruokien ja kastikkeiden päiväykset täytyy tarkistaa joka päivä. Alaan on tosin tullut rutiinia, sillä Khider on työskennellyt useissa ravintoloissa ennen omaansa.

– Se on minun ammattini ja sitä minä haluan tehdä, Khider miettii.

Khiderin perheeseen kuuluu viisi lasta ja vaimo. Perhe saapui Suomeen vuonna 2012, tosin pienin lapsista on syntynyt Suomessa. Erityisiä tulevaisuuden suunnitelmia Khiderillä ei ole, sillä hän on tyytyväinen elämäänsä juuri sellaisenaan.

– Suomi on hyvä maa, täällä on rauhallista elää. Minulla on iso perhe, lapset ja työ, miksi tekisin suuria suunnitelmia? En ole kovinkaan kiinnostunut rahasta, olen tyytyväinen kun saan vuokrani ja laskut maksettua, Khider sanoo.

Palvelemme Akaassa -sarjassa Akaan Seutu esittelee eri alojen akaalaisia yrittäjiä.29AbdullahKhider2

29AbdullahKhider329AbdullahKhider6