Akaalainen Tuuli Talvitie kirjoitti elämäkerran mestarikansanlaulaja Erkki Rankaviidasta

Akaalainen Tuuli Talvitie kirjoitti elämäkertakirjan mestarikansanslaulaja Erkki Rankaviidasta.
Akaalainen Tuuli Talvitie kirjoitti elämäkertakirjan mestarikansanlaulaja Erkki Rankaviidasta.

Akaalainen musiikintutkija ja filosofian tohtori Tuuli Talvitie on kirjoittanut elämäkertakirjan paljon keikkailleesta ja levyjä julkaisseesta mestarikansanlaulaja Erkki Rankaviidasta. Kirjan lisäksi pakettiin kuuluu nuottikirja ja neljä cd/dvd:tä.  Paketti julkaistiin Kaustisten kansanmusiikkijuhlien pääareenalla järjestettävän konsertin yhteydessä perjantaina. Tuuli Talvitie myös juonsi konsertin.

Vuonna 1989 Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla mestarikansanlaulajaksi nimetyn Erkki Rankaviidan kuolemasta tuli viime vuonna kuluneeksi viisi vuotta. Hänen muistoaan kunnioittaakseen laulajan synnyinpaikkakunnan Karijoen Nuorisoseura järjesti kaksi muistokonserttia, joiden yhteydessä ajatus kirjan kirjoittamisesta syntyi. Ajatuksen taustalla oli Sibelius-Akatemian kansanmusiikin professori Hannu Saha.

– Teos tehtiin noin vuodessa, tosin olimme tehneet paljon taustatöitä ennen varsinaisen työn alkamista. Itse kirjoitin elämäkerran, muusikko-säveltäjä Hannu Kella teki nuottiliitteen ja Kansanmusiikki-instituutin johtaja  Matti Hakamäki henkilökuntineen kokosi cd/dvd-paketin. Itse toimin nuotti- ja cd/dvd-julkaisuissa lähinnä sisällöllisenä tuottajana ja ”virallisena tarkastajana”, Talvitie kertoo.

Musiikista, nuoteista ja elämäkertakirjasta koostuvan paketin on kustantanut Kansanmusiikki-instituutti.