Hunajaviikoilla juhlitaan lähiruokaa

28hunjaviikkologoAkaassa vietetään Hunajaviikkoja kolmannen kerran 24.8.–6.9. Tapahtuma on tänä vuonna ensi kertaa kaksiviikkoinen ja sen kunniaksi juhlitaan paikallista lähiruokaa. Hunajan lisäksi nautitaan akaalaisten tilojen antimista Läheltä lähtee -päivänä lauantaina 5.9., jolloin 11 tilaa ja lähiruokatoimijaa avaavat ovensa yleisölle kello 10–14. Mukana on niin lihatiloja, luomuomenatarha, panimo kuin leipomomyymälöitäkin. Tapahtumakohteissa on erilaista ohjelmaa: tilamyymälät ovat auki ja  vieraat voivat tutustua tiloihin ja eläimiin.

Hunajahulinat-sadonkorjuumarkkinat tuovat pörinää Toijalan torille lauantaina 29.8. kello 9-15. Myynnissä on hunajaa sekä muita kauden herkkuja, ja paikalla on muun muassa suuri joukko erilaisia yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa.

Toritapahtumassa esiintyvät muun muassa Kengurumeininki, Ville Leinonen ja Valkeakosken musiikkiopiston kanteleyhtye. Markkinat avaa Akaa kaupunginjohtaja Aki Viitasaari ja juontaa Iida Repo. Tapahtumaan ohjelmineen on vapaa pääsy.

Hunajahulinat-päivä huipentuu poptähti Sannin keikkaan ravintolamaailma Kruuna & Klaavassa kello 24.

Mesihölkkä, Hunajalanit ja mehiläisvahavoidetta

Hunajaviikkoihin kuuluu jopa 15 erillistä tapahtumaa ympäri kaupunkia. Esimerkiksi torstaina 27.8. huhkitaan Ampiaisvyötärön metsästys -jumppaillassa, perjantaina 28.8. pelataan nuorten Hunajalaneissa Toijalan yhteiskoululla ja sunnuntaina 30.8. juostaan puolimaraton Mesihölkkä-tapahtumassa sekä tehdään mehiläisvahasta voiteita. Lisäksi pirkanmaalaisten taiteilijaryhmien yhteinen Taidebussi kiertää Akaassa perjantaina 28.8. ja kirjastoissa touhutaan hauskojen visailujen ja suunnistusten merkeissä Hunajaviikkojen ajan. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.akaa.fi/hunajaviikot.

Hunajaviikot järjestää Akaan kaupunki yhteistyössä useiden paikallisten yhdistysten ja yritysten kanssa.

– Hunajaviikot on loistava osoitus siitä, miten kaupunki, yhdistykset ja muut toimijat puhaltavat yhteen hiileen. Tapahtumakokonaisuus ei olisi mahdollinen ilman suurta joukkoa eri tahoja, jotka haluavat luoda kaupunkiin positiivista pörinää ja mukavaa menoa. Hunajaviikkojen ohjelman laajeneminen kertoo siitä, että hunajateema on otettu Akaassa laajasti omaksi, kertoo Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola.

Akaa julistautui Suomen Hunajapääkaupungiksi kesäkuussa 2014. Julistautuminen pohjautuu Akaan suunnitelmalliseen kaupunkimehiläistarhaukseen, joka sai alkunsa paikallisten tarhaajien toimesta vuonna 2009.

Vuoden Kuhnuria etsitään

Hunajahulinat-sadonkorjuumarkkinoilla palkitaan perinteiseen tapaan Vuoden Kuhnuri. Tunnustus annetaan jollekin akaalaiselle, joko miehelle tai naiselle, kiitokseksi taustatyöstä kaupungin ja kaupunkilaisten hyväksi sekä positiivisen yhteishengen luomisesta. Kuhnurin valitsee Hunajaviikkojen työryhmästä koostuva raati, jolle voi lähettää Kuhnuri-ehdotuksia perusteluineen osoitteeseen sini.kantola@akaa.fi 16.8.2015 saakka.