Akaan mehiläisille vieraita Itävallasta

Risto Niilimäki raotti itävaltalaisille luomuviljelijöille mehiläistarhauksen saloja.

Risto Niilimäki raotti itävaltalaisille luomuviljelijöille mehiläistarhauksen saloja.

Risto Niilimäen mehiläistarhalla kävi kova kuhina viime torstaina, kun joukko luomuviljelijöitä Itävallasta tutustui Akaan kaupunkitarhaukseen. Noin kolmenkymmenen hengen ryhmä saapui Suomeen viikoksi tutustumaan Etelä-Suomen tiloihin. Akaassa kohteina olivat Teristen kartano, Terissaaren omenatila, Mantereen tila sekä mehiläistarha.

Seurueen mukana kulkenut tulkki avusti ulkomaalaisia mehiläistarhauksen maailmaan. Vaikka Akaan mehiläistarhaus ei täytä luomun kriteereitä, viljelijöitä kiinnostivat kaupunkitarhauksen haasteet ja kasvit, joita mehiläiset kaupungissa pölyttävät.

Ryhmänvetäjä Wolfgang Angeringer kertoo, että matkan suunnittelussa saatiin suurta apua Mantereen tilan Philip Mayerilta.

– Suomesta on vieraillut ryhmä Itävallassa, ja nyt meillä heräsi kiinnostus lähteä Suomeen. Syyskuussa toteutamme samanlaisen matkan uudelleen toisen ryhmän kanssa. Luomuviljely on Itävallassa erittäin suosittua, jopa 20 prosenttia viljelee luomua, Angeringer valaisee.

 

 

Itävallan vieraat tutustuivat Akaan mehiläisiin Risto Niilimäen johdolla.

Itävallan vieraat tutustuivat Akaan mehiläisiin Risto Niilimäen johdolla.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?