Retkelle Väinö Linnan reitille

Urjalan seudun matkailuoppaat järjestävät yleisöopastuksen Väinö Linnan reitillä sunnuntaina 5. heinäkuuta.

Kirjailija Väinö Linnan mukaan nimetty reitti Urjalassa johdattaa kulkijat Honkolan kylän maisemiin. Honkolassa kirjailija Linna vietti lapsuutensa ja nuoruutensa ja kylä antoi puitteet, joihin kirjailija myöhemmin kuvitteli Täällä Pohjan Tähden alla -kirjojen Pentinkulman. Honkolan kylän ja Pohjantähden Pentinkulman maisemissa on paljon yhtäläisyyksiä.

Väinö Linnan reitti havainnollistaa suomalaista maaseutua reilut sata vuotta sitten. Taustan ja tarinansa saavat niin kartanon väki, talolliset, torpparit, ittelliset ammatinharjoittajat kuin pienemmätkin eläjät, joita sen ajan maalaiskylissä asui. Samalla saadaan asetettua pienen ihmisen ja paikkakunnan historia suurempiin, koko kansakunnan kehyksiin. Tutuksi reitillä tulee myös kirjailija Linnan oma elämä hänelle tärkeiden paikkojen kautta.

Tarkemmat tiedot http://www.urjala.fi/tapahtumat/646 .