Toijalan pelikuri kesti jakson

Hyvä avausjakso ei riittänyt Toijalan Pallolle ottamaan vierasvoittoa. Akaalaisjoukkue vieraili viime lauantaina Valkeakosken Koskenpoikien vieraana. Jalkapallon nelosdivisioonan kohtaaminen Apian nurmikentällä, päättyi lukemiin 2-2 (0-2).

Avausjakson ensimmäistä vajaata kymmentä minuuttia lukuun ottamatta, Topa hallitsi jaksoa. Palaset loksahtivat kohdalleen, Tero Tromstedtin vietyä Topan 0-1 johtoon, 15 minuutin pelin jälkeen.

Tromstedt oli jatkossakin paha pideltävä Koskenpoikien alakerralle. 26 minuutin kohdalla Mikko Alahäivälä syötti nopean kärkimiehen hyvään tekopaikkaan, ja 0-2 oli valmis. Tromstedt tuuppasi pelivälineen avausjaksolla kolmannenkin kerran verkkoon. Nyt kuitenkin avustava tuomari näki vierasjoukkueen rikkoneen ennen tätä. 0-3 lukemat jäivät siis näkemättä.

Miten peliote voidaan sitten niin kadottaa, on pieni mysteeri. Onhan toki kyseessä nelosdivisioonataso, ja sen tason heilahtelu pelin sisällä ei niin tavatonta ole.

Tämä peli ei kuitenkaan tasoihin päätynyt, Koskenpoikien vahvan toisen jakson ansiosta. Ennen kaikkea sen ratkaisi vieraiden pelikurin höltyminen. Topa olisi pelin voinut tappaa parilla lisämaalilla, sillä maalipaikkoja kyllä riitti.

Koskenpoikien maaleista ensimmäisen toimitti verkkoon 69 minuutin kohdalla, Simo Suontausta. 82 minuutilla tulleen tasoitusmaalin teki Valtteri Ojanen.

Topan Jukka-Pekka Jyrämö pyrki puskemalla jatkamaan pallon maalivahti Jukka Saarelle. Ojanen ehti väliin ja viimeisteli esteettä. Olipa vielä kotijoukkueella parikin läheltä piti – tilannetta.

Kritiikki pelikurista on sikäli paikallaan, että Topa on kaksi viime peliä itse sössinyt. Oikeaan suuntaan miehistö kuitenkin menee, sillä ilman tappioita on pelattu neljä peliä putkeen. TP-49:n kokoonpano VaKP-pelissä oli Jukka Saari, Ville Myllylä, Jukka-Pekka Jyrämö ( C ), Toni Niskala, Roope Saranen, Miikka Innala, Ville Ojala (67. Jesse Järvi), Joonas Saariniemi, Jirka Järvi, (75. Joonas Pietikäinen), Mikko Alahäivälä, Tero Tromstedt.

Tähdet Topan parhaille jakoi Seppo Vuorinen TP-49 Killasta. Kolme tähteä sai Toni Niskala, kaksi tähteä Tero Tromstedt ja yhden Jukka-Pekka. Jyrämö.