Viialan VPK remontoi Metsälinnan

Tanssisalin seiniä kittaava Jouko Ahonen on ollut Viialan VPK:n toiminassa mukana vuodesta 1957.

Tanssisalin seiniä kittaava Jouko Ahonen on ollut Viialan VPK:n toiminassa mukana vuodesta 1957.

Viialan VPK remontoi parhaillaan omistamaansa Metsälinnan kiinteistöä. Metsälinnassa on tarkoitus uusia muun muassa wc-tilat ja rakentaa inva-wc, lämpöeristää keittiö ja uusia sen pinnat ja kalusteet, maalata tanssisalin seinät sekä hioa ja lakata tanssisalin lattia. Lisäksi rakennuksen ulkoseinät maalataan ja pihaa siistitään.

– Rakennus on peräisin vuodelta 1956 ja sitä on laajennettu jossain vaiheessa. Keittiössä ja vessoissa on viimeksi tehty jotain joskus 1970-luvulla, joten paikat ovat aika rempallaan. Meillä on ensi vuonna 120-vuotisjuhlat,  ja haluamme, että paikat ovat silloin kunnossa, Viialan VPK:n puheenjohtaja Petri Mattila kertoo.

Remontti maksaa noin 130 000 euroa

Metsälinnan remontin edistyminen riippuu osittain talkoolaisten saatavuudesta, mutta remontin on tarkoitus olla kokonaan valmis viimeistään elokuussa 2016. Mattila kertoo, että remontti on kuitenkin pääpiirteissään valmis jo tänä kesänä, sillä muun muassa Viialan Viri juhlii Metsälinnassa 110-vuotista taivaltaan jo tämän vuoden elokuussa.

– Remontin kustannusarvio on noin 130 000 euroa, jota varten olemme hakeneet Pirkan Helmen kautta maaseudunkehittämistukea. Päätös tuen saamisesta tulee syksyllä, Mattila kertoo.

Mikäli tukirahaa ei syystä tai toisesta tulekaan, joutuu VPK miettimään remontin rahoitusta uudelleen. Mahdollisesti tällöin joudutaan turvautumaan yhdistyksen säästöihin.

– Metsälinnan korjaustarve on ollut tiedossa jo pitkään, joten olemme onnistuneet keräämään jotakin sukanvarteen, Mattila sanoo.

Keittiön lattian alta löytyi yllätys

Metsälinnan keittiön lattian alta löytyi palanen historiaa.

Metsälinnan keittiön lattian alta löytyi palanen historiaa.

Remontin kuluessa ei ainakaan toistaiseksi ole tullut hiirenpapanoita suurempia yllätyksiä vastaan, eli rakennus vaikuttaisi olevan mikrobi- ja homekasvustoista vapaa. Muuan iloinen yllätys Metsälinnan keittiön lattian alta kuitenkin löytyi.

– Keskuskadun ja Kirkkokadun risteyksessä oli aikanaan vanha kalustokaappi, johon kuuluvan kyltin löysimme keittiön lattiaa purkaessamme. Kalustokaappi rakennettiin vuonna 1902 ja purettiin vuonna 1960. Joku oli tuonut kyltin talteen Metsälinnaan. Laitamme kyltin esille tänne jonnekin, Viialan VPK:n toiminnassa vuodesta 1957 mukana ollut Jouko Ahonen kertoo.

Metsälinna on tanssi- ja juhlapaikka, jossa voidaan järjestää juhlia ja tilaisuuksia jopa 600 hengelle. Rakennuksessa järjestetään myös huutokauppoja ja kirpputoreja sekä yritysten myyntitapahtumia.

 

 

 

Metsälinnan tanssisalin lattia hiotaan ja lakataan. Jouko Ahonen kittaa seiniä.

Metsälinnan tanssisalin lattia hiotaan ja lakataan. Jouko Ahonen kittaa seiniä.

Pentti Tuominen (vas.) ja Pekka Taskila remontoivat Metsälinnan keittiötä.

Pentti Tuominen (vas.) ja Pekka Taskila remontoivat Metsälinnan keittiötä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?