Akaa Liikkuu -tapahtuma on tänä kesänä Viialassa

Vuoden 2013 kisoissa lapset ylsivät hienoihin suorituksiin, ja niin varmasti myös tulevissa kisoissa. Kuva Jarno Renko.
Vuoden 2013 kisoissa lapset ylsivät hienoihin suorituksiin, ja niin varmasti myös tulevissa kisoissa. Kuva Jarno Renko.

Kymmenvuotista taivaltaan juhliva Akaa Liikkuu -tapahtuma järjestetään tänä kesänä poikkeuksellisesti Viialan urheilukentällä, koska Toijalan kentän peruskorjaus ajoittuu kisojen kanssa päällekkäin.

– Kisat oli alun perin tarkoitus pitää kesäkuun alussa kuten aikaisempina vuosina, mutta siirsimme ne heinäkuulle, koska kenttäremontin piti alkuperäisen suunnitelman mukaan toteutua kesäkuussa. Remontin alkaminen siirtyi kuitenkin juhannukseen ja kestää heinäkuun puoliväliin, joten emme enää lähteneet muuttamaan kisojen ajankohtaa, vaan päädyimme vaihtamaan kenttää, Toijalan Vauhdin kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Tuulikki Moisio kertoo.

Kisojen sarjat ja lajit ovat  P15 100m, 300m, seiväs, pituus, P13 60m, korkeus, keihäs, 1000m, T15 100m, 300m, korkeus, kuula, T13 60m, pituus, keihäs, 1000m, T/P11 60m, kuula, pituus, 1000m, T/P9 40m, pituus, 1000m, T/P7 40m, pituus, T/P5 40m, pallonheitto, T/P3 40m.

Akaan Seudun ja Toijalan Vauhdin yhdessä järjestämät kisat pyörähtävät käyntiin klo 12. Kilpailuissa toimii  Vauhdin naisjaoston kisakioski.

Palkinnot lahjoittaa Akaan Seutu. Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta, ja juhlavuoden kunniaksi lehti palkitsee vielä kaikkien sarjojen voittajat erikoispalkinnolla. Mikä palkinto on – se selviää paikan päällä.

Kaikki 5- ja 3-vuotiaat saavat osallistumispalkinnon, ja osallistuminen on heille ilmaista. Isommilla osallistumismaksu on 5 euroa/laji, jos ilmoittautuu ennakkoon perjantaihin 10. heinäkuuta mennessä. Paikan päällä ilmoittautuessa osallistumismaksu on 10 euroa/laji.

Kisoihin voi ilmoittautua ennakkoon Vauhdin kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Yleisurheilulisenssin omistavat ilmoittautuvat sähköisen kilpailukalenterin kautta osoitteessa www.kilpailukalenteri.fi.

 Lehtikeihäät lentoon

Kisojen kymmenvuotisen historian ajan on joka vuosi kisattu myös lehtikeihäänheiton mestaruuksista miesten ja naisten sarjoissa. Leikkimielisessä kisassa on heittovälineenä paikallislehden sivuista itse paikan päällä rakenneltu keihäs. Kisaan voivat osallistua niin aikuiset kuin lapset. Kisa alkaa klo 14.15, ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä puoli tuntia aikaisemmin. Puolituntisen voi käyttää oman heittovälineen tekemiseen ja harjoitusheittoihin.

Osallistumisesta ei peritä maksua. Molemmissa sarjoissa Akaan Seutu palkitsee kolme parasta heittäjää. Aikaisempien vuosien tulostasoa voi käydä tutkimassa Vauhdin kotisivuilla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Toijalan Vauhdin kotisivuilla osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/. Seuraa myös ilmoituksia Akaan Seudussa. Tapahtumaan voi tutustua osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/yleisurheilu/kilpailut/akaa-liikkuu-nuorisokilpailut-su/

Vuonna 2005 polkaistiin Toijalassa käyntiin osapuolten yhdessä järjestämät yleisurheilukisat, joiden tarkoituksena on ollut houkutella erityisesti sekä akaalaisia että seudulla lomailevia lapsiperheitä viettämään liikunnallista iltapäivää. Kisojen sarjat alkavat alle 3-vuotiaista, joille ei kesän aikana tarjoudu kovinkaan montaa mahdollisuutta osallistua yleisurheilukilpailuihin, seurojen omia viikkokisoja lukuun ottamatta.

Kisat ovat koonneet vuosittain mukavan määrän osallistujia 3-15-vuotiaiden sarjoihin; esimerkiksi viime vuonna Akaa Liikkuu -kisoihin osallistui 164 kilpailijaa.