Verenluovutustilaisuus Toijalassa

Toijalassa seurakuntatalon yläsalissa järjestetään verenluovutustilaisuus keskiviikkona 17.6. kello 14–19.

Joka päivä joku tarvitsee verta. Yhdestä veripussista saadaan useammalle ihmiselle apu, kun veri jaetaan punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Veren käyttö on ympärivuotista ja osa verivalmisteista säilyy vain muutamia päiviä.

Uusia ja entisiä luovuttajia tarvitaan ojentamaan auttava kätensä.  Luovuttajan tulee olla terve, 18–70-vuotias  ja painaa vähintään 50 kiloa.  Hemoglobiinin pitää olla naisilla vähintään 125 ja miehillä vähintään 135. Luovuttajalla tulee olla mukanaan kuvallinen, Suomen viranomaisten myöntämä henkilötodistus. Veripalvelun henkilökunta opastaa uusia luovuttajia ja vastaa kysymyksiin. Maksuton luovuttajainfo palvelee numerossa 0800 05801 tai www.veripalvelu.fi.

Kiitokseksi luovutuksesta saat hyvän mielen ja pientä purtavaa kahvin kera. Luovutuksen järjestävät Veripalvelu sekä Toijalan SPR:n osasto.