Teija Hakala voimaili Suomen ennätyksiä

Teija Hakalan päätavoite on klassisen voimanoston MM-kilpailut, jotka pidetään Salossa kesäkuussa. Kuva: Mikko Peltoniemi.
Teija Hakalan päätavoite on klassisen voimanoston MM-kilpailut, jotka pidetään Salossa kesäkuussa. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Klassisessa voimanostossa kilpaileva Viialan Virin Teija Hakala tehtaili Suomen ennätyksiä viikonloppuna Porissa. Sarjassa N40 alle 84 kiloa kilpaileva Hakala paransi kyykyssä nimissään ollutta Suomen ennätystä 127,5 kiloa kahteen otteeseen. Uusi ennätys on 140 kiloa.

Myös Hakalan Porissa tekemä yhteistulos 387,5 kiloa (kyykky 140, penkkipunnerrus 82,5 ja maastaveto 165) on uusi Suomen ennätys.

Penkkitulos on sama kuin Hakalan aiempi oma ennätys, ja maastavedossa akaalainen paransi vanhaa ennätystään kymmenellä kilolla.

Hakalan mukaan penkkipunnerruksen yli sadan kilon Suomen ennätys on liian kova rikottavaksi, mutta sen sijaan hän uskoo pystyvänsä parantamaan maastavedon SE-lukemaa, joka on nyt 172,5 kiloa. Sitä viriläinen lähtee tavoittelemaan klassisen voimannoston MM-kilpailuihin, jotka pidetään kesäkuussa Salossa. Hakala kilpailee kaksi viikkoa kestävissä kisoissa 7. kesäkuuta.

– Menen hakemaan kisoista mitalia. Se olisi varmaan pronssinen, jos en mokaile. Mitali olisi todella hyvä saavutus, Hakala sanoo.

Klassisessa voimanostossa suoritus tapahtuu ilman varusteita.