Pappilan markkinoilla risainataan

Pappilan koulun pihapiirissä Toijalassa järjestetään taas Pappilan markkinat sunnuntaina 26.4. kello 10–13. Kulunutta lukuvuotta Pappilan koululla on leimannut koululaisten sijoittaminen ympäri Akaata Kivikoulun sisäilmaongelmien takia. Pappilan markkinoilla halutaan koota yhteen Pappilan koululaisia vanhempineen sekä opettajia ja koulun henkilökuntaa perheineen. Tarkoituksena on houkutella myös muita akaalaisia tutustumaan Pappilan koulun pihapiiriin, joka toimii mainiona lähiliikuntapaikkana.

Lapset pääsevät Pappilan markkinoilla kilpailemaan omilla kädentaidoillaan. Viime vuonna Unelmien huvipuistolaite -kilpailun voittivat Pappilan koulun oppilaat, veljekset Sisu ja Oiva Koiranen. Tänä vuonna kilpailun aiheena on risainaa vanhasta uutta eli uudelleen suunnittelu (redesign).

Risainaa vanhasta uutta -kilpailuun voi osallistua yksin tai joukkueena. Valmis risainattu tavara tuodaan markkonoille. Kilpailussa on kolme sarjaa: alle 7-vuotiaat, 7–10-vuotiaat ja yli 10-vuotiaat. Voittaja ratkaistaan markkinoilla järjestettävän yleisöäänestyksen perusteella. Vanhempainyhdistys palkitsee voittajan.

Pappilan markkinoilla voi myös tutustua kierrätyksen saloihin Loimi-Hämeen jätehuollon palveluneuvojan antamilla vinkeillä. Paikalla on myös urheiluvälineiden kierrätystori, jonne voi tuoda itselle tarpeettomat hyväkuntoiset urheiluvälineet ja ottaa mukaansa tarpeelliset välineet. Ostoksia voi tehdä peräkonttikirpputorilla ja paikallisten yrittäjien myyntipöydissä.

Markkinavieraiden iloksi paikalla on jättipomppulinna, jossa voi energiaa käydä purkamassa tarpeen mukaan useampaankin otteeseen. Pomppulinnan lapsille tarjoaa koulun vanhempainyhdistys.

Eläimellistä menoa markkinoilla tarjoavat pihapiiristä löytyvät poni ja lammas. Ponin kyytiin pääsee talutusratsastuksessa, ja lampaan perässä on kärryt, joiden kyytiin perheen pienimmät ovat tervetulleita.