Hannu Järvinen on Akaan äänikuningas

Hannu Järvistä äänesti Akaassa 455 äänestäjää.

Hannu Järvistä äänesti Akaassa 455 äänestäjää.

Akaan äänikuningas on Hannu Järvinen (sd) Viialasta. Vielä kauas eduskuntapaikasta jäänyt Järvinen sai yhteensä 864 ääntä, joista 455 Akaasta.

Toiseksi eniten Akaassa äänestettiin Kokoomuksen Pauli Kiurua Valkeakoskelta. Eduskuntapaikkansa uusinut Kiuru sai Akaasta 435 ääntä. Kolmannelle sijalle ylsi kansanedustaja ja ministeri Pia Viitanen (sd) 369 äänellä. Neljänneksi Akaassa sijoittui näyttävän kampanjan lehdissä tehnyt ja uutena eduskuntaan nouseva perussuomalaisten Sami Savio Ylöjärveltä. Savio keräsi Akaasta 341 ääntä.

Vaaleissa oli ehdokkaana kaikkiaan kuusi akaalaista. Hannu Järvisen jälkeen heistä parhaiten menestyi vihreiden Heli Piirainen, joka sai yhteensä 467 ääntä. Akaassa potti karttui 190 äänellä.

Muutos 2011:n Oula Lintula sai 188 ääntä, joista 10 tuli Akaasta.

Mika Setälä (kd) ylsi yhteensä 133 ääneen. Näistä 62 Setälä sai Akaasta.

Piraattipuolueen Hannele Rehuttu keräsi 80 ääntä, joista Akaasta tuli 14.

Kommunistisen Työväenpuolueen akaalaisehdokas Osmo Ryhänen sai yhteensä 41 ääntä. Akaasta Ryhänen sai 4 ääntä.

Äänestysinto viime vaaleja laimeampaa

Akaan kokonaisäänestysprosentti oli 65,2 ja kotimaan äänestysprosentti 67,1. Kokonaisäänestysprosentissa mukana ovat ulkomailla asuvat akaalaiset. Koko maan kotimaan äänestysprosentti  oli 70,1.

Äänestysaktiivisuus jäi Akaassa nyt hivenen laimeammaksi kuin neljä vuotta sitten, jolloin Akaan kokonaisäänestysprosentti oli 66,4 ja kotimaan äänestysprosentti 68,4.

Vilkkaimmin äänestettiin Kylmäkoskella, jossa äänestysprosentti oli 70,2. Viialassa äänesti 68,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Muuta Akaata laiskemmin äänestettiin Toijalassa. Toijalan läntisellä äänestysalueella kokonaisäänestysprosentti jäi 59,8:aan ja kotimaan äänestysprosentti 65,6:een. Toijalan itäisellä äänestysalueella äänestysprosentti oli 64,3.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?