Malmilaisten kuorot vierailevat Akaassa

Koilliskuoro on yksi Akaan kirkossa sunnuntaina esiintyvistä kuoroista. Tässä kuoro esiintyy Hyvinkään kirkossa.
Koilliskuoro on yksi Akaan kirkossa sunnuntaina esiintyvistä kuoroista. Tässä kuoro esiintyy viime keväänä Hyvinkään kirkossa.

Koilliskuoro eli Helsingin työväenopiston sekakuoro, Malmin seurakunnan kantaattikuoro sekä Missio-kuoro suuntaavat vuosittaisen keväisen konserttimatkansa tänä vuonna Akaaseen. Kuorot pitävät yhteiskonsertin Akaan kirkossa sunnuntaina 19.4. kello 18. Kuorot on valmentanut ja niitä johtaa Malmin seurakunnan kanttori Heikki Poutanen.

Akaan kirkossa pidettävässä konsertissa Koilliskuoro ja Malmin kantaattikuoro laulavat aluksi keväästä kertovan piae cantiones -laulun Tempus adest floridum (Niityt kaikki kukkii taas), jota seuraa Heinrich Schütz’n Psalmi 100 urkusäestyksellä esitettynä. Ohjelmassa on myös viisi pääsiäisaiheista, 1500–1600-luvuilla sävellettyä laulua ja Jean Sibeliuksen alkuperäissanoituksella varustettu Soi kiitokseksi Luojan ja monille vähän oudompi Leevi Madetojan Ei mitään multa puutu. Lopuksi kuorot, Missio -kuorolla vahvistettuna, laulavat sikermän Heikki Poutasen kuorolle sovittamia, rytmikkäitä, negro spirituaaleja. Soolo-osuudet näissä laulaa kantaattikuorolainen Laura Kokkola ja pianosäestyksistä vastaa Malmin seurakunnan kanttori. Konserttiin on vapaa pääsy.

Malmin kantaattikuoro on Malmin kirkon kuoro ja se on perustettu 1948. Kuoron ohjelmisto on tyypillistä kirkkokuoro-ohjelmistoa lisättynä pienimuotoisilla, usein latinan- ja englanninkielisillä kuoromessuilla. Kantaattikuoroon kuuluu noin 20 laulajaa.

Koilliskuoro on Helsingin työväenopiston sekakuoro, jonka toimipaikkana on Malmitalo. Se on perustettu 1991 ja siinä on nykyisin noin 40 laulajaa. Kuoron ohjelmistoon kuuluu sävellyksiä kuoromessuista ja kirkkolauluista kansanlauluihin ja ikivihreään viihteeseen.

Kantaattikuoro ja Koilliskuoro ovat tehneet yhdessä lukuisia konserttimatkoja lähinnä Suomeen, mutta myös naapurimaihin. Kuorot ovat taltioineet vuosien 2002–2008 aikana yhteensä kuusi CD -äänitettä.

 

Raimo Laitinen