Kauppakirjan mukaan kaupungin on ostettava tontti takaisin lähes samalla hinnalla

Uudenmaan Kuljetuspalvelu ei tule Akaaseen

Uudenmaan Kuljetuspalvelujen ostama alue sijaitsee Abc-aseman rekkaparkin takana. Kauppakirjan kaupungin puolesta allekirjoittanut kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen, kuljetusliikkeen edustaja Sari Oksa, kaupanvahvistaja toiminut Heikki Knuutila sekä projektipäällikkö Jaakko Leinonen kävivät katsastamassa paikan tiistaina. Tällä hetkellä alueella haketetaan puuta, mikä siirtyy pois tontilta.

Uudenmaan Kuljetuspalvelu osti vuonna 2013 tontin Toijalan ABC-aseman rekkaparkin takaa. Silloin paikalla olivat kauppakirjan Akaan puolesta allekirjoittanut kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen (vas.), kuljetusliikkeen edustaja Sari Oksa, kaupanvahvistajana toiminut Heikki Knuutila sekä projektipäällikkö Jaakko Leinonen. Yritys lykkäsi rakentamista yli vuoden kunnes ilmoitti tämän vuoden maaliskuussa, ettei tarvitsekaan tonttia.

Akaan kaupunkisuunnittelulautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki ostaa takaisin Uudenmaan Kuljetuspalvelu Oy:lle myydyn tontin. Kaupunki myi joulukuussa 2013 hehtaarin alueen läheltä Toijalan ABC-asemaa 50 000 eurolla. Nyt Uudenmaan Kuljetuspalvelun toimitusjohtaja Mika Pärssinen on kertonut, että yritys on hankkinut uuden hallin Tampereelta, eikä heillä ole tarvetta hallihankkeelle Akaassa.

Kauppakirjassa on sovittu, että Akaan kaupunki ostaa kiinteistön takaisin 80 prosentilla myyntihinnasta eli 40 000 eurolla.

Yritys sai helmikuussa jatkoaikaa

Uudenmaan Kuljetuspalvelun piti rakennuttaa Akaanportin alueelle 1500 neliön toimitilat, joihin tulisi muitakin yhteistyöyrityksiä. Kauppakirjalla yritys sitoutui rakentamaan toimitilansa valmiiksi vuoden 2016 loppuun mennessä. Tammikuussa 2015 toimitusjohtaja Pärssinen haki kuitenkin jatkoaikaa rakentamiselle muun muassa siksi, että tontilla on vielä sinne kuulumatonta materiaalia, joka kaupungin tulee toimittaa pois alueelta.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti helmikuussa 2015, että rakennustyöt on aloitettava 31.5.2015 mennessä ja valmista pitää olla vuoden 2016 loppuun mennessä. Jo maaliskuussa toimitusjohtaja Pärssinen ilmoitti, että tonttia ei tarvitakaan.

Kauppakirjalla yritys sitoutui myös siirtämään kahden yhteensä 80 henkilöä työllistävän yrityksen kotipaikat Akaaseen. Sekä Uudenmaan Kuljetuspalvelun että Lempäälän Autokuljetuksen kotipaikka on tällä hetkellä Akaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?