Pieni Ele kerää varoja paikallisille yhdistyksille

Pieni ele -lipaskerääjät ovat mukana kaikilla Akaan äänestyspaikoilla sekä ennakkoäänestyksessä että varsinaisena vaalipäivänä. Mallia näyttävät Akaan Seudun Invalidien Lea Helin ja Akaan keräysvastaava Seija Salo.
Pieni ele -lipaskerääjät ovat mukana kaikilla Akaan äänestyspaikoilla sekä ennakkoäänestyksessä että varsinaisena vaalipäivänä. Mallia näyttävät Akaan Seudun Invalidien Lea Helin ja Akaan keräysvastaava Seija Salo.

Pieni ele -lipaskeräys näkyy eduskuntavaalien yhteydessä äänestyspaikoilla. Akaassa keräystä on toteuttamassa kymmenen paikallista yhdistystä tai kerhoa. Keräystuotosta puolet jaetaan paikallisyhdistyksille ja puolet Pienessä eleessä mukana oleville 18 valtakunnalliselle vammais- ja terveysjärjestölle.

Akaassa Pieni ele -keräyksen toteuttavat Akaan Seudun Invalidit, Akaan Seudun Diabetes, Toijalan Seudun Sotainvalidien naisjaosto, Akaan Seudun Kuulo, Toijalan Seudun Sydänyhdistys, Akaan näkövammaisten kerho, Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki, Akaan Reumayhdistys, Etelä-Pirkanmaan Hengitysyhdistys ja Akaan MS-kerho.

Lipaskerääjät ovat mukana kaikilla Akaan äänestyspaikoilla sekä ennakkoäänestyksessä että varsinaisena vaalipäivänä. Akaan keräysvastaava Seija Salo laskee, että lipaskerääjiä on nelisenkymmentä.

– Esimerkiksi Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n keräystä Viialassa hoitavat kehitysvammaiset.

Salo kertoo, että vaalikeräysvaroja on aikaisempina vuosina jaettu paikallisille yhdistyksille keskimäärin noin 200 euroa per yhdistys. Salon edustama Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry käyttää varoja kuljetuksiin ja tapahtumiin.

– Kuljetuskustannukset vievät paljon rahaa, koska mahdollisimman moni lähtijä haetaan kotoa. Myös vertaistuki, konsertit ja pikkujoulut ovat odotettuja ja riemukkaita tapaamisia, joihin satsaamme.

Akaan Seudun Invalidit hyödyntää Pieni ele -varoja kesäpäivän järjestämiseen Viialan Palokärjessä.

– Tarjoamme ilmaisen kuljetuksen ja ruuan, kertoo Lea Helin Akaan Seudun Invalideista.

Akaan MS-kerhon Kristiina Lepolan mukaan vaalikeräysraha on kerholle toiminnan edellytys, koska avustuksia toimintaan on vaikea saada. Vaalikeräysvaroilla kerho pystyy järjestämään MS-tautia sairastaville tärkeää vertaistukea ja tapaamisia omalla paikkakunnalla.

Myös Akaan näkövammaisten kerholle keräystuotto on lähes ainoa tulolähde. Kerho käyttää varoja akaalaisten jäsenien yhteiseen jouluateriaan sekä palkkaa äänilehden lukijoita, jotta myös näkövammaiset voivat seurata paikkakunnan asioita ja tapahtumia. Kaupunki ei avusta kerhoa enää millään lailla.

Keräysvastaava Seija Salon mukaan keräystuotto on arvokas tulonlähde erityisesti yhdistyksille ja kerhoille, jotka järjestävät toimintaa Akaassa mutta jäävät vaille kaupungin avustusta sen takia, että ne niiden kotipaikka on muu kuin Akaa.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 19.4.  Ennakkoäänestys alkoi eilen ja päättyy tiistaina 14.4.

14pieniele2