Liiga-Riento torjui Akaa-Volleyn nurin

Dmitri Borichevin hyökkäys näyttää hyvin, kuinka pienistä asioista ratkaisut koostuvat. Nopea passi aiheuttaa sen, että Liiga-Riennon keskitorjuja myöhästyy juuri ratkaisevasti ja Dimillä on pallon mentävä aukko käytössään. Kokenut pelimies ei muuta tarvitse. Piste Akaa-Volleylle! Kuva Harri Mattila
Dmitri Borichevin hyökkäys näyttää hyvin, kuinka pienistä asioista ratkaisut koostuvat. Nopea passi aiheuttaa sen, että Liiga-Riennon keskitorjuja myöhästyy juuri ratkaisevasti ja Dimillä on pallon mentävä aukko käytössään. Kokenut pelimies ei muuta tarvitse. Piste Akaa-Volleylle! Kuva Harri Mattila

Lentopallon mestaruusliigan karsinnat ovat juuri niin mielenkiintoiset, kuin odottaa saattoi. Pitkä kausi muuttaa loukkaantumisten myötä joukkueiden miehistöjä. Ne pärjäävät, joilla on leveä rosteri.

Keskiviikkoillan karsintapelissä Monarilla Akaa-Volley menetti kotietunsa yli 300 silmäparin edessä. Kauden ennätysyleisö joutui pettymään, kun suosikkijoukkue torjuttiin kylmästi nurin.

Otteluvoitot ovat nyt 1–1, ja kun kolme voittoa tarvitaan, niin ainakin kaksi peliä on vielä edessä. Joukkueet kohtaavat perjantai-iltana Joensuussa ja sunnuntaina kello 18 uudelleen Toijalan Monarilla.

Liiga-Riento otti 3–0 (18–25,23-25,22-25) päättyneessä pelissä 12 torjuntapistettä Akaa-Volleyn viittä vastaan. Tasaisissa peleissä ero on ratkaiseva. Kun vieraiden hyökkäysten onnistumisprosenttikin oli parempi, ottelun lopputulosta ei tarvitse ihmetellä.

Vastaanoton, passin ja iskun on onnistuttava

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen hermoillessa. Yksinkertaisesti mikään ei ottanut onnistuakseen ennen kuin tilanne oli jo toivottoman tuntuisesti 1-9 vieraille.

Dmitri Borichevin ässäsyöttö sytytti Akaa-Volleyn pelaamaan. Loppuerä tulikin niin sanotusti kotiin numeroin 17–14. Mutta kun etumatkaa oli annettu liikaa, erävoitto karkasi käsistä.

Toinen erä oli tasainen alusta lähtien. Koko ajan mentiin kuitenkin Akaa-Volleyn muutaman pisteen etumatkalla aina ratkaisupalloihin saakka. Erän lopussa vieraat kiristivät otettaan ja voittivat ratkaisupallot lukemin 2–8.

Toisen ja kolmannen erän välinen pitkä tauko tuo usein lentopallo-ottelussa käänteen. Tällä kerralla sitä ei nähty, vaan Liiga-Riento vei erää hienokseltaan koko ajan.

Kun lasketaan ottelun kaikki pisteet yhteen, niistä saadaan lukemat 63–75. Ja kun joensuulaiset veivät siis torjunnat seitsemän pisteen erolla, niin syytä tappioon ei tarvitse muualta etsiä. Akaalaisten on saatava omaan hyökkäyspeliin lisää ruutia.

Kaikki lähtee liikkeelle syötön vastaanotosta, ja onnistunut hyökkäys pohjustetaan tarkalla passilla. Pehmeä hyökkäys ei siis ole vain keskipelaajan, laitureiden tai hakkurin syytä, vaan kaikkien on tarkennettava työskentelyään.

Pauli Roininen paikkasi rivejä

Kun Akaa-Volleyn riveistä ovat pois takuumiehet Adjete Agnithey ja Jimmy Hernandez, ja keskiviikkona vielä Juha Mäkikokkokin seurasi kuumeisena pelitilanteita kotoaan, olisi kaikilta vaadittu venymistä.

Alkuviikosta sosiaalisen median puolella liikkui vihjeitä Akaa-Volleyn viime hetken vahvistuksesta. Vaikka keskiviikko-illan pelissä nähtiin useita kokeneita Akaa-Volley pelureita, melkein kaikki heistä istuivat katsomon puolella. Esimerkiksi Mika Pyrhönen, Pertti Lindfors, Kari Lehtola ja Hannu Husu bongattiin yleisön joukosta.

Kaikkien yllätykseksi kokoonpanoon ilmestyi takavuosien joukkueen sytyttäjä Pauli Roininen. Pauke loukkasi polvensa pahasti kolmisen vuotta sitten ja on siitä lähtien pysytellyt pois pelikentiltä.

– Olen toki koko ajan kuntouttanut jalkaani ja olen käynyt myös Akaa-Volleyn treeneissä. Uskon hyvin jaksavani nämä jäljellä olevat karsintapelit, vaikka kaikki menisivät viiteen erään, sanaili aina iloinen Pauke.

– Vastustajan muutama pitkä syöttöputki kaatoi meidät tänään. Luulenpa, että valmennusjohto löytää tähän lääkkeet jäljellä oleviin peleihin, arveli hakkurin tontilla ahertanut fysioterapeutti-opiskelija.

Sunnuntaina Paukekin punnitaan. Silloin Akaa-Volleyn on otettava kotivoitto. Tuskin kukaan haluaa siirtää nousuratkaisua Joensuuhun.