Toni Lähteenmäki avasi autopesuyrityksen

Toni Lähteenmäen TL Autopesu vietti avajaisia 7.3. Lähteenmäki kertoo asiakkaita käyneen avajaisviikolla hyvin.

Toni Lähteenmäen TL Autopesu vietti avajaisia 7.3. Lähteenmäki kertoo asiakkaita käyneen avajaisviikolla hyvin.

Rata-autoilijana menestystä niittänyt Toni Lähteenmäki on avannut autopesuyrityksen TL Autopesun Varastotiellä Toijalassa. Yritys sijaitsee Akaan Muuraus ja Laatoitus Oy:n varastohallin yhteydessä.

– Tällaiset hommat ovat aina kiinnostaneet minua. Kun näin hyvä paikka tarjoutui, päätin kokeilla, Lähteenmäki kertoo.

Autopesuyrityksen lisäksi 23-vuotias Lähteenmäki työskentelee Akaan Muuraus ja Laatoitus Oy:ssä, jossa hän opiskelee oppisopimuksella talonrakentajaksi. Ensimmäiseltä koulutukseltaan Lähteenmäki on paperimies, mutta niitä töitä hän ei ole koskaan tehnyt.

– Jos autopesulla riittää asiakkaita, siirryn tekemään pelkästään tätä. Ainakin ensimmäisellä viikolla on saanut tehdä 12-tuntista päivää. Toivottavasti tahti jatkuu samanlaisena.

Lähteenmäki tekee autojen käsinpesujen lisäksi, vahauksia ja pinnoituksia. Asiakkaita hän palvelee sopimuksen mukaan.

– Voin tehdä myös iltoja ja viikonloppuja.

Jääradalta SM-hopeaa

Lähteenmäen kilpaura jatkuu kesällä moottoriradoilla. Akaalainen suunnittelee ajavansa kotimaan kisojen lisäksi myös muutaman kisan Ruotsissa tai Tanskassa. Viime vuonna Lähteenmäki ajoi Camarollaan Suomen mestariksi.

Lähteenmäki saavutti jäällä tänä vuonna V1600-luokassa SM-hopeaa. Sääolosuhteiden takia mestaruus ratkaistiin yhden kisan perusteella. Viime vuonna Lähteenmäki oli jääradan Suomen mestari.

– Lähtö oli vähän huono, minkä takia tipuin heti kuudenneksi. Kun jääkisat ovat lyhyitä, en ehtinyt nousta kuin toiseksi.

Neljännen polven autourheilija haaveilee, että pääsisi testaamaan vauhtiaan ulkomailla kovatasoisessa sarjassa.

– Silloin näkisi, kannattaako ne haaveet unohtaa, vai olisiko sitä tarpeeksi hyvä tässä hommassa. Rahastahan se kaikki on kiinni.

Neljä vuotta kilpaa ajanut Lähteenmäki on tänä vuonna siirtynyt Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijoista edustamaan Akaan Moottorimiehiä.

11autopesu2 11autopesu1 11autopesu4

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?