Leijona Futsalille komea kotivoitto

Akaalaiset juhlivat lauantaina somerolaisten kustannuksella. Kuva Jenni Nyström
Akaalaiset juhlivat lauantaina somerolaisten kustannuksella. Kuva Jenni Nyström

Leijona Futsal pelasi lauantaina runkosarjan viimeisen kotiottelunsa Toijalan Monitoimihallilla. Vastaan asettui vanha tuttu kilpakumppani Someron Voima. Vakuuttavan esityksen jälkeen loppulukemiksi kirjattiin vakuuttava 9–4 (2–1)-kotivoitto. Samalla akaalaiset varmistivat runkosarjan neljännen tilan, mikä tietää kotietua pääsiäisenä alkaviin puolivälieriin. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastustaja selviää vasta myöhemmin.

Joukkueet tarjoilivat yleisölle melkoisen lämminhenkisen ja viihdyttävän futsal-ottelun. Se oli sitä jo avausjaksolla, vaikkei maalihanoja vielä kunnolla aukaistukaan. Toisen jakson ilotulituksessa saatiinkin sitten kirjureille töitä oikein kunnolla.

Leijona-lasien läpi katsottuna parempi voitti, mutta täytyy muistaa, että kuten futsalissa monesti, peli olisi voinut alussa kääntyä rullaamaan toiseenkin suuntaan. Kotijoukkueen maalissa Tuomas Kallioinen oli kuitenkin mies paikallaan ja näytti jälleen kerran mitä voittavalla maalivahtipelillä tarkoitetaan. Avausjaksolla Kallioinen nollasi muutaman todella maukkaan SoVo-paikan ja piti huolen siitä, ettei vierailija päässyt missään vaiheessa johtoasemaan. Torjuntojen ohella Kallioinen nappasi taas pari syöttöpistettäkin.

Leijona Futsalin hyökkäyspeli oli parin nihkeän ottelun jälkeen jälleen tutun railakasta ja vaarallista. Peli olisi voinut ratketa jo avausjaksollakin, ja toisella puoliskolla se olisi voinut revetä vielä selvemmin. Tolpat kolisivat, ja paikkoja riitti hukattavaksi astikin. Mutta se viimeisen syötön terävyys ja rentous oli paria napsua parempaa kuin viime viikkoina.

Akaalaiset juhlivat lauantaina somerolaisten kustannuksella. Kuva Jenni Nyström

Maalijuhlia johtivat tutut miehet. Pelin parhaaksi valittu Stefan Krstic iloitteli 1+5, ja häntä säestivät Nenad Rancic 2+2, Nenad Veljkovic 3+0 sekä Jussi Nyström 2+0. Myös Jirka Järvi osui kertaalleen. Tehojen kasautumisesta huolimatta tänään voitto haettiin nimenomaan koko joukkueen tiiviillä ja ehjällä esityksellä. Samoilla linjoilla oli myös Leijona-koutsi Pauli Jokinen.

– Hieno yhteistyön kautta tullut voitto. Ainoastaan meidän laiska puolustaminen piti Someron pelissä mukana. Playoffit ovat tulossa ja siellä kaikki on mahdollista Leijonille, joten toivottavasti vieläkin useampi akaalainen löytää tiensä silloin Monarille taistelemaan yhdessä meidän kanssa, Jokinen siirti katseita jo tulevaan.

Voitto varmisti Leijonille sarjataulukon neljännen sijan, mikä tarkoittaa kotietua pääsiäisenä alkaviin puolivälieriin. Ensimmäinen playoff-vastustaja on kuitenkin vielä kysymysmerkki. Se voi olla vielä mikä tahansa joukkue sijoilta 5–8.

Joka tapauksessa ennen pudotuspelejä ohjelmassa on vielä yksi merkityksetön ottelu, jossa sarjasta jo putoamaan tuomittu PS Villa isännöi Leijonia Hyvinkäällä. Ottelu pelataan vasta ensi viikon sunnuntaina, joten tuleva viikonloppu on Leijonien osalta vapaa maajoukkueen taistellessa Puolassa EM-karsinnoissa.