Akaa-Volley teki historiaa ja meni 1-sarjan finaaliin

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Jimmy Hernandes vastaanottaa palloa, libero Lassi Lahti keltaisessa paidassa varmistaa, Dima Borichev (takana) ja Juha Mäkikokko (5) seuraavat tilannetta. Kuva Harri Mattila.

Mikkelin Passarit saapui keskiviikkona Akaa-Volleyn vastustajaksi toiseen välieräkamppailuun Toijalan monitoimihallille. Peli ei tasollisesti noussut huippuun, mutta tasaväkinen ja yleisöön menevä kamppailu oli. Akaa-Volley passitti mikkeliläiset kesälomille suoraan lukemin 3-0 (35–33, 25–22, 25–23).

– Hermostunutta peliä molemmin puolin verkkoa, ja hetkittäin monenlaista sähläystä. Myös pitkiä, tasaväkisiä ja erikoisiakin palloralleja nähtiin useita. Yleisöön menevää katseltavaa, vaikkei mitään huipputasokasta. Valitettavasti kotijoukkue oli tänään parempi, tuumasi Akaa-Volleytä monena vuonna pudotuspeleissä kurittanut Mikkelin yleispelaaja Ville Heiskanen heti ottelun päätyttyä.

Ensimmäisestä pallosta alkaen näki ottelun tärkeyden. Peli oli molemmin puolin verkkoa hermostunutta ja kovin varovaista. Kotijoukkue meni pisteen parin johtoasemassa erän puolen välin paikkeille, mutta tilanteessa 17–17 Passarit tuli tasoihin.

Akaa-Volley pääsi yrittämään ensimmäisenä erän katkaisua siinä onnistumatta, ja sen jälkeen eräpalloja oli molemmilla joukkueilla. Mikkelillä oli jokunen erän katkaisumahdollisuus enemmän, mutta niitä he eivät pystyneet hyödyntämään. Tärkeimmät viimeiset kolme palloa voitti kotijoukkue, ja näin kevään ennätyspitkä noin 35 minuutin erä oli voitettu.

Ensimmäisen erän hahmo oli koko ottelun ajan erinomaisesti puolustanut Akaan libero Lassi Lahti. Lahden puolustusvarmuus oli koko illan aivan omaa luokkaansa.

Toinen erä oli ensimmäisen toisinto, mutta sitä mentiin pääasiassa Passareiden johtaessa pienellä erolla. Erän lopulla tilanne oli passareille vielä 17–20, mutta sitten kotijoukkue laittoi kirivaihteen päälle vieden erän loput pisteet 8–2.

Hyökkäyspäässä kotijoukkueesta varmimmin esiintyi Jimmy Hernandes. Hernandes palkittiin jälleen kerran Akaan miehistön parhaana pelaajana.

Pitkän erätauon jälkeen Akaa-Volleyn kolmas erä alkoi yllättävän hyvin, jopa vapautuneen näköisesti. Erän kohokohta oli 11–9-tilanteessa syöttövaihtoon kentälle otettu Akaan oma juniorikasvatti Jere Aalto. Aalto napautti ennakkoluulottomasti pari ässää Mikkelin kenttään, ja kotijoukkue pääsi jo neljän pisteen karkumatkalle.

Mikkeliläiset tasoittivat vielä erän lopussa tilanteeksi 22–22, mutta pidemmälle eivät Passareiden rahkeet riittäneet. Akaa-Volley eteni ansaitusti 1-sarjan finaaleihin Kyyjärven KyKy-Betsetiä vastaan.

Finaalit jo tulevana viikonloppuna

Alustavan suunnitelman mukaan finaalit pelataan jo tulevana viikonloppuna. Näillä näkymin lauantaina pelataan Kyyjärvellä ja sunnuntaina Toijalan Monarilla. Peli Toijalassa alkaa kello 16. Varmistus tulee Akaa-Volleyn nettisivuille.

Finaali pelataan samalla periaatteella kahdesta voitosta. Jos voitot ovat toisen ottelun jälkeen tasan, pelataan kultainen erä.

Molemmat finaalijoukkueet pääsevät karsimaan liigajoukkueita vastaan. Finaalin voittaja kohtaa liigan jumbon, ja 1-sarjan voittajalla on tässä otteluparissa kotietu. 1-sarjan finaalin hävinnyt joukkue kohtaa liigan toiseksi viimeisen joukkueen, ja tässä otteluparissa liigaseuralla on kotietu.

– Jotain uutta on jälleen saavutettu, kun liigajoukkuetta vastaan karsiminen nyt ratkesi. Tuntuu helpottuneelta ja todella hyvältä. Tästä eteenpäin onkin sitten vaan voitettavaa, tiivisti Akaa-Volleyn joukkueenjohto keskiviikkoillan tuntemukset.