Pankki lunasti omansa pois konkurssipesältä

Hämeentien rivitalot valmistuivat

Viime torstaina Hämeentien rivitaloilla tehtiin lehtijutun lisäksi myös katselmusta. Paikalla olivat vastaava mestari Jussi Jantola, Erkki Väisänen, Usko Korpela, Minna Nyström, Maarit Ritari, Mika Rajala ja Antti Kraft.

Viime torstaina Hämeentien rivitaloilla tehtiin lehtijutun lisäksi myös katselmusta. Paikalla olivat vastaava mestari Jussi Jantola, Erkki Väisänen, Usko Korpela, Minna Nyström, Maarit Ritari, Mika Rajala ja Antti Kraft.

Kahdentoista asunnon rivitaloyhtiö Toijalan Hämeentiellä alkaa olla valmis. Asunnot viimeistellään sisältä maaliskuun puoliväliin mennessä, jolloin myös niiden markkinointi alkaa.

Rivitalojen rakennustyöt aloittaneen Rakennusliike Urhon mentyä viime kesänä konkurssiin oli valmiina vain kolme asuntoa. Sen jälkeen rahoittajana ollut Oma Säästöpankki lunasti asunnot konkurssipesältä ja kilpailutti rakennusurakan. Tekijäksi valittiin akaalainen Rakennusliike Usko Korpela, ja sähkö- ja lvi-töissä jatkoivat akaalainen Sähkö Kraft ja vesilahtelainen LVI-Pirkka.

Taloyhtiön hallitukseen kuuluvan Toijalan tilitoimiston toimitusjohtajan Erkki Väisäsen mukaan kaikki osapuolet tekivät talojen valmistumisen eteen myönnytyksiä, joiden ansiosta päästiin hyvään lopputulokseen. Asunnot on tehty valmiiksi alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Kun Usko Korpela miehineen aloitti työt, oli kuusi asuntoa sisältä siinä vaiheessa, että lattiat oli valettu.

– Nämä oli hyvin tehty. Tilanne ei näkynyt työn jäljessä, Korpela toteaa.

Pihat tehdään valmiiksi, kun kevät koittaa. Silloin uudet asukkaat pääsevät nauttimaan myös isoista lasitetuista terasseista.

– Julmetunkokoinen terassi on näiden paras puoli. Siitä saa kesällä yhden huoneen lisää, asuntoja myyvä Maarit Ritari Glik Oy:stä kuvailee ja uskoo, että asuntoihin riittää muuttajia niin Akaasta kuin muualtakin.

– Nämä ovat myös sijoittajalle hyviä kohteita. Vuokrataso on Akaassa suhteellisen korkea, mutta hankintahinta ja vastikkeet ovat alhaisemmat kuin Tampereella.

Mika Rajala, Erkki Väisänen, Minna Nyström ja Maarit Ritari istahtivat myyntiä varten stailatun asunnon sohvalle. Uusissa taloissa on tarjolla 60 neliön kaksioita ja 75 neliön kolmioita. Antti Kraftin (oik.) yritys Sähkö Kraft teki talojen sähkötyöt.

Mika Rajala, Erkki Väisänen, Minna Nyström ja Maarit Ritari istahtivat myyntiä varten stailatun asunnon sohvalle. Uusissa taloissa on tarjolla 60 neliön kaksioita ja 75 neliön kolmioita. Antti Kraftin (oik.) yritys Sähkö Kraft teki talojen sähkötyöt.

Oma Säästöpankin Akaan-yksikön johtaja Minna Nyström on tyytyväinen taloyhtiön kokonaistilanteeseen.

– Pankin näkemys on, että kyllä nämä kaupaksi menevät. Kun hankimme osakkeet itsellemme, meillä oli intressi saada nämä eteenpäin. Konkurssipesällä ei varmaan olisi ollut niin kiire.

Myös isännöitsijä Mika Rajala Toijalan Tilitoimistosta on tyytyväinen siihen, että asiat etenivät ripeästi.

– Rakennuksen kannalta oli hyvä, että päästiin nopeasti jatkamaan.

Kaikki osalliset olivat myös erittäin tyytyväisiä siihen, että rivitaloyhtiön vieressä olevan vanhan kehräämön peruskorjaus etenee, ja rakennus saa myöhemmin tänä vuonna sekä uuden ulkoasun että kunnostetut pihat. Näin koko tienoo Toijalan yhden sisääntuloväylän varrella siistiytyy.10Hämeentie5

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?