Klaara Leponiemi hiihti SM-pronssille

15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisaan starttasi 27 hiihtäjää. Klaara Leponiemi hiihti SM-pronssille.
15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisaan starttasi 27 hiihtäjää. Klaara Leponiemi hiihti SM-pronssille. Kuva: Jarkko Leponiemi.

Viialan Virin 16-vuotias Klaara Leponiemi sijoittui 17-vuotiaiden tyttöjen sarjassa SM-pronssille 15 kilometrin vapaan hiihtotyylin kilpailussa Keminmaassa sunnuntaina.  Klaara hiihti matkan aikaan 45.24,2 häviten voittajalle 58,4 sekuntia. Ero hopeamitalistiin oli reilut kaksi sekuntia.

– Yllätyin kuinka helpolta reitti kisassa tuntui, vaikka lämmiteltäessä se tuntui raskaalta. Reitillä oli paljon vaikeita, mutkaisia alamäkiä. Pysyin pystyssä, kun jarrutin. Aika paljon porukkaa kaatuili, Klaara Leponiemi kertoo.

Hiihdon lisäksi selloa soittava ja Valkeakoskella iltalukiossa opiskeleva Klaara toteaa kauden olevan paranemaan päin huonon alun jälkeen. Ensi viikonloppuna nuorten SM-kisat jatkuvat Kokkolassa, jossa Klaara on mukana viiden kilometrin vapaalla ja perinteisen hiihtotavan kympillä.