Kjell Westö ja Paleface Vasenkätisten Vestivaalin tähtinä

Kjell Westö osallistuu Vasureilla Arto Nybergin vetämään vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskusteluun.

Kjell Westö osallistuu Vasureilla Arto Nybergin vetämään vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskusteluun.

Akaan elävän musiikin yhdistys Almun järjestämää Vasenkätisten Vestivaalia juhlitaan tänä vuonna lauantaina 8. elokuuta. Maksuton iltapäiväohjelma on Viialan työväentalolla ja illan maksullinen musiikkisosuus Viialan Seurahuoneella.

2000-luvun alusta saakka järjestetty Vasenkätisten Vestivaali on tänä vuonna yksi Kirjan vuoden tapahtumista. Kirjan vuotta vietetään Suomessa ensimmäistä kertaa, ja sillä edistetään kirjan ja kirjallisuuden asemaa ja kirjojen lukemista. Valtakunnallisessa hankkeessa ovat mukana muun muassa YLE ja Opetushallitus.

Vasenkätisten Vestivaalin iltapäiväosuuden tähtiä ovat muun muassa Kjell Westö, Mauri Kunnas ja Juba Tuomola. Kunnas ja Tuomola kertovat omasta työstään ja jakavat nimikirjoituksia. Westö puolestaan osallistuu oman kylän staran, toimittaja Arto Nybergin vetämään vasenkätisten kirjailijoiden paneelikeskusteluun.

Paneelikeskustelussa on mukana myös muun muassa Antti Holma. Vasenkätinen Holma julkaisi esikoiskirjansa Järjestäjä viime vuonna, mutta toistaiseksi hänet tunnetaan paremmin näyttelijänä tv-sarjoista Putous ja Kingi.

Arto Nyberg paljastaa laulun lahjansa

Paleface tulee bändinsä Räjähtävän nyrkin kanssa Vasureiden iltaan Viialan Seurahuoneelle.

Paleface tulee bändinsä Räjähtävän nyrkin kanssa Vasureiden iltaan Viialan Seurahuoneelle.

Vasenkätisten Vestivaalin illan pääesiintyjä on Paleface. Suomalaisen kantaaottavan hiphopin ykkösmies tuo Akaaseen myös yhtyeensä Räjähtävän nyrkin, joka vilisee maan kovimpia groove-ammattilaisia.

Paleface on tehnyt urallaan kolme englanninkielistä ja kolme suomenkielistä levyä. Ensimmäinen suomenkielinen levy, Helsinki–Shangri-La myi kultaa alle kuukaudessa ja myöhemmin platinaa. Maan Tapa -albumi julkaistiin vuonna 2012 ja Luova tuho syksyllä 2014. Luova tuho jatkaa yhteiskunnan, ympäristön, yksilöiden ja yhteisöjen räväkkää ruotimista.

Palefacen levyillä vilisee vieraina Vasenkätisten Vestivaalin aiempien vuosien esiintyjiä kuten Jonna Tervomaa, Tuomo Prättälä, Janna Hurmerinta ja Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgren.

Paitsi lyyrisenä sanataiteilijana Paleface linkittyy muutenkin Kirjan vuoteen. Syntymänimellään Karri Miettinen hän on toimittanut Rappiotaidetta – Suomiräpin tekijät -teoksen sekä suomentanut muun muassa Saul Williamsia ja A.J. Albanya ja Curtis Hansonin elokuvan 8 Mile.

Viime vuoden Vasureilla Arto Nyberg (oik.) haastatteli Vuoden vasenkätiseksi valittua Jukka Rasilaa. Tänä vuonna Nyberg myös laulaa Nyrok Dollsin solistina.

Viime vuoden Vasureilla Arto Nyberg (oik.) haastatteli Vuoden vasenkätiseksi valittua Jukka Rasilaa. Tänä vuonna Nyberg myös laulaa Nyrok Dollsin solistina.

Viialaa parhaansa mukaan maailmankartalle vievä Arto Nyberg on tv:stä tuttu puhuja, mutta Vasenkätisten Vestivaalilla hänet nähdään iltapäivän lisäksi myös illalla ­– laulamassa. Nyberg on toinen solisteista harvoin esiintyvässä Nyrok Dolls -yhtyeessä, jota nähdään ja kuullaan Seurahuoneella. Bändin toisena solistina on toimittaja Silja Sillanpää, ja soittopuolesta vastaavat Mauri Kunnas, Juba Tuomola, Kjell Westö, Pasi Heikura ja Eppu Normaali -rumpali Aku Syrjä.

Katti Matikainen Muksujen Musavestarilla

Samana päivänä Vasenkätisten Vestivaalin kanssa Almu järjestää myös viidennen Muksujen Musavestarin. Sitä vietetään Viialassa Nahkalinnan päiväkodilla kello 12–15 erilaisten soitto-, laulu-, leikki-, tanssi- ja soitinrakennustyöpajojen merkeissä.

Maksuttomassa tapahtumassa esiintyy myös TV2:n lastenohjelmista tuttu ja musikaalisuudestaan tunnettu Katti Matikainen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?