Akaa-Volley ykkösen ykkönen

 Juha Mäkikokko teki loppukaudesta sopimuksen Akaa-Volleyn kanssa. Kokeneen keskitorjujan panos tulee tarpeeseen, kun Adjete Agnitheyn kausi on loukkaantumisen myötä ohi.

Juha Mäkikokko teki loppukaudesta sopimuksen Akaa-Volleyn kanssa. Kokeneen keskitorjujan panos tulee tarpeeseen, kun Adjete Agnitheyn kausi on loukkaantumisen myötä ohi.

Lentopallon ykkösen runkosarja saatiin päätökseen viikonvaihteessa. Akaa-Volley kohtasi perjantaina Loimaan Jankon ja lauantaina jo vuosia sarjan kärkikahinoissa viihtyneen Kyyjärven Kyvyn. Saldona 4 pistettä ja sarjan kärkipaikka.

Kausi toi jo tässä vaiheessa akaalaisille kaikkien aikojen parhaan menestyksen. Kauden kovin ja yleisön kannalta mielenkiintoisin vaihe on kuitenkin vasta edessä. Ensin pelataan ykkösen kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspelit. Jos niistä selvitään kunnialla, edessä on karsinta mestaruusliigaan.

Jankko ei antanut armoa

Loimaalla pelattu Jankko-peli oli kaksivaiheinen. Kolme ensimmäistä erää mentiin käsikynkkää. Alussa Akaa-Volley vei peliä paremmilla syötöillä. Ensimmäisen erän kuusi ässää siivittivät vieraat voittoon lukemin 21–25.

Toista erää sävyttivät useat verkon yläpaulaa ravistaneet hyökkäykset ja syötöt. Näistä Jankko onnistui kuittaamaan itselleen useita pisteitä. Kun se lisäksi oli terävämpi lopussa ja vei erän 28–26, mentiin pitkälle tauolle tilanteessa 1–1.

Kolmas erä oli taas akaalaisten. Dimitri Borichev pommitti Jankon torjuntaa ja puolustusta hajalle kerta toisensa jälkeen. Kaiken kaikkiaan Dima kirjautti tililleen 29 pistettä Hirvihovin yli 300 hengen yleisön edessä. Jankko pisti hyvin hanttiin, kuten loppunumerot 24–26 kertovat.

Kaksi voitettua erää toi Akaa-Volleylle yhden pisteen ja varmisti sarjan ykköspaikan. Samalla se antoi mahdollisuuden huilauttaa yleispelaajan tonteillaan kovalle kuormitukselle joutuvia Jimmy Hernandezia ja Joni Mikkosta. Myös libero Lassi Lahti ja passari Hasse Mattila siirtyivät vaihtopenkille.

Näin alkoi pelin toinen vaihe. Jos tähän saakka oli menty käsikynkkää, nyt Jankko rokotti surutta vieraiden vaihtomiehiä. Kaksi viimeistä erää Jankolle pistein 25–17 ja 15–9 ja koko ottelu numeroin 3–2.

KyKy kyykkyyn

Runkosarjan viimeinen vastus Akaa-Volleylla oli Kyyjärven Kyky. Kyky on vuodesta toiseen sarjan kärkikastia. Etenkin kotisalissaan joukkue on vuosien saatossa ollut niin sanotusti kova kanto kaskessa. Akaa-Volley lähti kamppailuun tosissaan. Vaikka runkosarjan ykkössija oli jo varmistettu, joukkue halusi ilmeisesti osoittaa vieraille, kuka sarjaa hallitsee.

Erityisesti silmään pisti pitkästä aikaa lähes oivallisesti toiminut vastaanottopeli. Lisäksi Jimmy Hernendez oli hieman vaisun Loimaan keikan jälkeen elementissään. Laitapelaaja hyökkäsi neljään erään 23 pinnaa.

Kun Air Togo eli Adjete Agnithey loukkasi kätensä ja odottelee leikkausjonossa, kaipasi Akaa-Volley loppukaudeksi kokemusta ja korkeutta verkolle. Avuksi löytyi neljä vuotta lentopallokentiltä sivussa ollut Juha Mäkikokko.

– En todellakaan kuvitellut enää palaavani tälle tasolle. Kolmisen vuotta olin kokonaan pois salilta ja tänä talvena olen parin kuukauden ajan pelaillut sellaista paikallista puulaakisarjaa Salon seudulla, kertoi kokenut keskitorjuja.

Pii-Volleyssä viimeksi mestaruusliigassa esiintynyt Mäkikokko on kahteen otteeseen voittanut liigan torjuntatilaston ja palkintokaapistaan löytyy seitsemän SM-mitalia. Akaa-Volley sai aikamoisen pelotteen verkolle pudotuspeleihin.

Vielä Loimaalla Mäkikokko oli luvalla sanoen melkoisen pihalla Akaa-Volleyn kuvioista. Sunnuntaina viisi torjuntapistettä kirjauttanut keskitorjuja palkittiin jo joukkueensa parhaana. Palkintotuomarina toimi painin olympiahopeamitalisti Marko Asell.

Pudotuspeleistä – ja toivottavasti liigakarsinnasta – tulee akaalaisittain mielenkiintoinen. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Akaa-Volley kohtaa Rovaniemeläisen Napapiirin Palloketut. Joukkueet kohtaavat Rovaniemellä tulevana lauantaina ja Toijalan Monarilla maanantaina 2.3. klo 18.

Dimitri Borichev oli kirjaimellisesti liekeissä lauantaina Loimaalla. Hakkuri nautiskeli päästyään kertaalleen niinsanotusti tyhjälle verkolle. Jankon torjunta oli harhautettu muualle.
Dimitri Borichev oli kirjaimellisesti liekeissä lauantaina Loimaalla. Hakkuri nautiskeli päästyään kertaalleen niinsanotusti tyhjälle verkolle. Jankon torjunta oli harhautettu muualle.