Wauhdikkaan voittojahti tuotti tulosta

Kaikkiaan 27 kertaa ehti ruuna Wauhdikas kilpailla raveissa ennen kuin voitto osui kohdalle. Perjantaina startissa numero 28 palaset loksahtivat kohdalleen, ja Akaasta tuleva seitsemänvuotias Jouni Vaittisen ravuri otti ykkössijan.

Jouni Vaittisen Wauhdikas juoksi perjantaina uransa ensimmäisen voiton Turun Metsämäessä. Kuva: Rauli Ala-Karvia
Jouni Vaittisen Wauhdikas juoksi perjantaina uransa ensimmäisen voiton Turun Metsämäessä. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Paikka oli Turku, ja Wauhdikas joutui starttaamaan tasoitusajoon takimmaiselta paikalta 40 metriä eturivin takaa. Jouni Vaittinen pääsi etenemään sisärataa kärjen tuntumaan, ja viimeisessä kaarteessa Vaittinen pani vilkun oikealle ja kiritti hevosensa neljättä rataa pitkin niukkaan mutta ansaittuun voittoon. Ruuna teki kilpailussa uuden ennätyksensä 30,9.

Paljon enemmän voittamisen rutiinia on akaalaisen Tallipaakarin omistamalla Bakel’s Birdlandilla. Lietolaisen Harri Koivusen valmentama viisivuotias ori otti kuudennentoista voittonsa Turussa. Ohjaksissa oli vakiokuskin sijasta Harri Koivusen poika Olli Koivunen, jolle ykköspaikka Baakelsin rattailla oli samalla vuoden ensimmäinen voitto. Viime vuonna juniori-Koivunen narutteli 40 voittoa.

Bakel’s Birdlandin tonnin arvoinen voittoaika oli 16,4a. Saman ajan sai niukasti kakkoseksi jäänyt Benito Kievitshof.