Tarpian Suunta kisasi Hauholla

Hauhon Sisun 70-vuotishiihtosuunnistuskilpailut pidettiin Hämeenlinnan Tuuloksessa lauantaina ja sunnuntaina 7.–8. helmikuuta. Tarpian Suunnan Antti Virtanen voitti H45-sarjan sekä lauantain keskimatkalla että sunnuntain pitkällä matkalla. Yhteistuloksissa eroa sarjakakkoseen kertyi lähes viisi minuuttia.

Lauantain keskimatkalla Virtanen voitti H45-sarjan radalla, jonka pituus oli linnuntietä 6,2 ja latu-urien lyhyintä reittiä pitkin 8,7 kilometriä. Sarjassa kisaan lähti 15 hiihtosuunnistajaa ja Virtanen voitti toiseksi tulleen Lynxin Tom Asklöfin lähes kahdella ja puolella minuutilla.

Sarjassa H50 matkaan lähti kaikkiaan 19 hisuilijaa, ja Tarpian Suunnalla mukana oli 3 kisaajaa. Rata oli 6/ 8,4 kilometriä. Tarpialaisista Olli Savikko sijoittui toiseksi hiukan yli neljä minuuttia voittajalle hävinneenä. Muista tarpialaisista Jari Maunuksela oli viides ja Vesa Ijäs sijalla 16.

Sarjassa H80 oli 12 kilpailijaa, ja Arvo Mikkonen sijoittui sijalle 7. tasan 10 minuuttia voittajalle hävinneenä. Radan pituus oli 2,8/ 3,9 kilometriä.

Sarjassa D50 matkaan lähti viisi hiihtosuunnistajaa, ja Tarpian Suunnan Sari Oksa sijoittui viidenneksi vain viisi minuuttia 44 sekuntia voittajalle hävinneenä. Radan pituus oli 4,2/5,9 kilometriä.

Antti-Jussi Oksalle oman sarjan voitto

Sunnuntaina Antti Virtanen voitti pitkän matkan H45-sarjan hiukan yli kahden ja puolen minuutin erolla Lynxin Tom Asklöfiin. Tarpian Suunnan Vesa Ijäs hiihteli sijalle 10 häviten voittajalle lähes 39 minuuttia.

Pitkän matkan H80-sarjassa Arvo Mikkonen sijoittui toiseksi ja hävisi voittaja Epilän Esan Mikko Koppelomäelle vain minuutin ja pari sekuntia.

H14-sarjassa kilpaillut akaalainen, Pirkkalan Hiihtäjiä edustava Antti-Jussi Oksa sijoittui lauantaina keskimatkalla toiseksi vajaat kaksi minuuttia voittajalle Keuruun Kisailijoiden Samuli Peltolalle hävinneenä. Rata oli linnuntietä 3 ja latu-urien lyhyintä reittiä 4,2 kilometriä.

Sunnuntaina pitkällä matkalla Antti-Jussi Oksa voitti H14-sarjan hiukan yli kahden minuutin erolla Valkeakosken Hakan Ilmari Ahoon. Kolmas oli Hakan Seeti Salonen vajaat kolme minuuttia Antti-Jussista. Seeti on vuoden nuorempi kuin Antti-Jussi ja Ilmari. Radan pituus oli 5,7/8,0 kilometriä.

Kahden päivän yhteistuloksissa Antti-Jussi Oksa oli myös H14-sarjan voittaja, eroa kakkoseen Ilmari Ahoon kertyi yhteensä vajaat seitsemän minuuttia.