Akaa-Volley kaatoi LeKin tornit

Lauantaina 7.2. pyörähti Akaa-Volleyn osalta käyntiin Ykkösen ylemmän jatkosarjan toinen kierros. Toijalan Monitoimihallille saapui vieraaksi paikallisvastustaja Lempäälän Kisa.

Libero Lassi Lahti vastaanotti Kisan aloitussyötöt lauantaina virheettömästi ja johti Akaa-Volleyn puolustusta esimerkillään. Kuva Harri Mattila.
Libero Lassi Lahti vastaanotti Kisan aloitussyötöt lauantaina virheettömästi ja johti Akaa-Volleyn puolustusta esimerkillään. Kuva Harri Mattila.

Kisan pitkä joukkue hyytyi kotijoukkueen myllytyksessä, ja pisteet jäivät Akaaseen lukemin 3–1 (25–18, 25–20, 22–25, 25–18).
Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. Molemmat joukkueet hyökkäsivät mitään säästelemättä. Pitkiä ja näyttäviä palloralleja nähtiin useita. Pisteen–kahden erolla mentiin aina tilanteeseen 19–17 asti, kunnes kotijoukkue otti irtioton ja vei loppuerän pallot 6–1.
Toisen erän kulku oli pisteiden valossa täysin ensimmäisen kaltainen. Kotijoukkue hienokseltaan hallitsi peliä, ja lopussa tilanteessa 18–17 Akaa laittoi vielä yhden kirivaihteen päälle. Pitkälle erätauolle mentäessä näytti Akaan leirissä hyvältä.

Pitkän erätauon jälkeen oli taas hankalaa

Kolmanteen erään LeKi teki joukkuetta piristävän muutoksen. Hakkuri Anssi Vesanen siirrettiin keskitorjujaksi, ja hakkurin paikalle otettiin Isku-volleyn liigajoukkueesta farmisopimuksella pelaava Petteri Friberg. Friberg nähtiin muutama kausi sitten myös Akaa-Volleyn pelipaidassa.
Kolmas erä lähti LeKin komennossa, ja puolen erän paikkeilla vieraat olivat ottaneet jo viiden pisteen johdon. Kotijoukkue kiri vielä tasatilanteeseen 21–21, mutta pari ratkaisevaa pistettä kääntyivät niukasti Kisalle, ja se otti erävoiton nimiinsä.
Kolmannen erän hyvä loppukiri jatkui Akaa-Volleyn otteissa myös neljännen erän alussa. LeKi johti vielä erän alkua, mutta tilanteessa 4–5 LeKin reilu parimetrinen kapteeni Sauli Silpo pysähtyi hyökkäyksessään 25 senttiä lyhyemmän Akaa-Volleyn passarin Hasse Mattilan yhden miehen torjuntaan, ja Akaan leirissä henki nousi. Kotijoukkue karkasi pallo kerrallaan, ja puolen erän kohdalla pitkän pallorallin päätteeksi Joni Mikkonen torjui näyttävästi Fribergin.
Tämän jälkeen Jimmy Hernandez syötti kaksi ässää ja tilanne oli jo 19-12. Peli näytti selvältä, mutta Kisa pyristeli vielä kapteeni Silpon syöttövuoron verran ja kavensi tilanteeksi 19-17. Akaa-Volley kuitenkin ryhdistäytyi lopussa vieden jälleen isot pisteet 6-1. Näin täydet kolme sarjapistettä jäivät Akaaseen.

Agnithey sairastuvalle, Borichev nousussa

Akaa-Volleyn sairastuvalla oli lauantaina pisin syömähammas Adjete Agnithey edellisessä pelissä saamansa rannevamman vuoksi. Kotijoukkue hallitsi kärkikamppailua ilman Adiakin lähinnä tasaisuutensa ja loistavan vastaanottopelin vuoksi.
LeKiltä kotijoukkueeseen verrattuna jäivät  eniten varjoon yleispelaajat, jotka olisivat tehneet haalarihommat ja pohjustaneet hyökkäyksille kunnon paikat. Näitä takakentän puurtajia kotijoukkueella riitti, ja hyökkäyksiä päästiin rakentamaan paremmilta paikoilta.
Hyökkäyksiä kotijoukkueesta päätti varmimmin jälleen Jimmy Hernandez, joka pelistä toiseen jaksaa ihastuttaa tasaisuudellaan. Kotijoukkueen hakkurin tontilla Dmitri Borichev alkaa kevään korvalla päästä hyvään vireeseen ja on ottelu ottelulta tehokkaammalla pelipäällä.
Joulutauon jälkeen Norjasta Akaaseen palannut libero Lassi Lahti oli Kisaa vastaan jo itse varmuus lähes täydellisellä hihapelillään.

Monarin katsomossa hieno tunnelma

Lempäälän Kisa toi mukanaan noin kuudenkymmenen hengen kannattajaryhmän, ja illan koitosta seurasikin kaikkiaan reilut 250 silmäparia. Ottelu oli kovatasoinen ja tunnelma läpi ottelun korkealla. Pallolle annettiin kyytiä molempien joukkueiden toimesta oikein kunnolla, ja yritystä riitti loppuun asti.
Pelin jälkeen käytävällä tunnelmia kommentoi LeKin keskitorjuja Sten Kruuda, joka myös jokunen vuosi taaksepäin pelasi Akaa-Volleyn paidassa
– Hieno tämmöisiä pelejä on pelata, kun väkeä on paljon, ja peli on tasainen ja kovatasoinen. Mielenkiinto säilyy, kun joka peluri tietää, että pelissä voi käydä kuinka tahansa. Päivän kunto todella ratkaisee.
Ylemmän jatkosarjan toinen kierros  jatkuu Akaa-Volleyn osalta tulevana viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Lauantaina kohdataan Susiraja-Volley Joensuussa  ja sunnuntaina Maaningan mahti.
Lauantaina 21.2. pelataan seuraava kotiottelu monarilla. Silloin vastaan tulee KyKy-Betset Kyyjärveltä.