Kenestä Kirkkoherra?

Olen luottamustoimeni kautta päässyt seuraamaan kirkkoherranvaalikampanjointia ikään kuin aitiopaikalta. Tuomiokapituli on antanut meille seurakuntalaisille hyvät ehdokkaat ja hyvin erilaiset. Eilen sunnuntaina oli viimeinen kolmesta vaalipaneelista. Väkeä paneeliin oli saapunut todella mukavasti. Kysymysten laatuun en ota kantaa, koska olin itse niitä laatimassa, mutta vastauksiin otan:

Ei tehnyt tuomiokapituli siinäkään virhettä, että valitsi Ali Kulhian ensimmäiselle vaalisijalle. Kyllä eilisessä tentissä tuli esille, että Alin tuntemus kirkon päätöksenteossa, normeissa ja rakenteissa on omaa luokkaansa. Tämä on erittäin tärkeä taito, sillä kirkolliskokouksessa on tulossa monia uusia asioita, jotka tulevat vaikuttamaan myös meidän seurakuntamme toimintaan.

Olen saanut tehdä Alin kanssa viime vuosina paljon yhteistyötä. Olemme olleet välillä eri mieltä asioista, mutta yhteinen sävel on aina löytynyt. Ali on suuri persoona ja jotkut toimintatavat ovat aiheuttaneet keskustelua. Mielestäni se on hyvä asia, että joku on persoonallinen ja vielä heittää persoonansa peliin. Totutuilla malleilla seurakuntamme näivettyy pikkuhiljaa, eli me tarvitsemme uutta otetta ja uskallusta.

Varmaan jo arvaattekin, että aion äänestää Alia. Toivon, että niin teette Tekin. Toki tärkeintä on että mahdollisimman moni seurakuntalainen käyttää äänioikeuttansa!

Pasi Kylmälä

                                        seurakuntalainen