Akaan uusi kirkkoherra

Kuulin, että kotkalainen Kirsi Hämäläinen on ehdolla Akaan kirkkoherraksi. Tunnen hänet sekä aktiiviseurakuntalaisena että pitkäaikaisena luottamushenkilönä. Olin valitsemassa häntä kappalaiseksi monen hakijan joukosta ja toivoin monen muun tavoin, että hän olisi ollut ehdolla myös seurakuntamme kirkkoherraksi. Ilmeisesti perhesyistä hän ei kuitenkaan silloin asettunut ehdolle.

Vs. kirkkoherran tehtäviä Kirsi Hämäläinen joutui hoitamaan yli kahden vuoden ajan. Ne hän hoiti erinomaisesti. Messut ja toimitukset hän on valmistellut ja toteuttanut esimerkiksi kelpaavalla tavalla. Hän on musikaalinen ja käyttää tätä lahjaansa seurakuntaa rakentavalla tavalla. On ollut ilo osallistua hänen järjestämilleen leireille, retriitteihin ja erityistapahtumiin. Kotkan seurakunnan maine musiikkiseurakuntana on säilynyt paljolti Kirsi Hämäläisen ansiosta.

Kotkan seurakunnalle Kirsi Hämäläisen lähteminen on menetys, mutta Akaan seurakunnalle hän on erinomainen valinta.

 

Pirkko Soukka

teologian lisensiaatti ja uskonnonopettaja

Kotka