Akaa-Volley otti täydet kolme pistettä Jankolta

Adjete Agnithey hyökkää palloa tutuista omista korkeuksistaan. Adi palkittiin Akaa-Volleyn parhaana pelaajana. Kuva: Harri Mattila.

Akaa-Volleyn lentopallohuuma jatkui lauantaina 31.1. Toijalan monitoimihallilla. 1-sarjan ylemmän jatkosarjan ensimmäisen kierroksen päättävään otteluun Akaa-Volley sai vastustajaksi Loimaan Jankon. Akaa-Volley hallitsi kaksi erää suvereenisti ja hoiti kolmannen erän rutiinilla kotiin. Puhdas voitto 3–0 (25–14, 25–16, 25–21) ei jättänyt tilaa selittelyille.

Akaa-Volley lähti lauantain peliin hyvin latautuneena. Koko joukkue pelasi järkevästi ja teki juuri niitä asioita, mitä etukäteen oli sovittu. Vastustaja Loimaan Jankko jäi täysin jalkoihin. Loimaa harjoittelee Liiga Hurrikaanin farmijoukkueena ja kovuutta heiltä kyllä sitä kautta löytyy. Lauantaina Jankon taso ei vaan yksinkertaisesti riittänyt.

–  Joukkueemme lähti peliin tosi kovalla asenteella. Vaikka Jankolla oli kokeneita koviakin miehiä rivissä, niin laitoimme heille jopa hieman luuta kurkkuun kovalla torjunnallamme, analysoi peilin jälkeen Akaa-Volleyn päävalmentaja Lauri Tihinen.

Ensimmäisen erän voitto tuli akaalaisille jopa helpon näköisesti.

– No jos kotijoukkue ottaa kahdeksan tappotorjuntaa ensimmäiseen erään, niin kyllä se tekee vastustajan pelaamisen hankalaksi. Kovasti Jankko hyökkäsi, mutta Akaan torjunta oli todella tiiviissä iskussa pari erää, kommentoi parin ensimmäisen erän kulkua Lempäälän Kisan joukkueen kapteeni Sauli Silpo, joka oli saapunut monitoimihallin lehtereille seuraamaan lauantain peliä.

Pariin ensimmäiseen erään Akaa-Volley nappasi 14 torjuntaa ja siinä oli avaimet selkeisiin erävoittoihin. Toisen erän lopulla tilanteessa 20–8 oltiin vissiin liian hyvässä johdossa, koska peliotetta annettiin selvästi Loimaan puolelle. Loimaalaiset kiittivät tästä, kaunistelivat pisteitään ja saivat tsemppiä kolmanteen erään.

Pitkällä erätauolla toisen erän jälkeen Akaan pääkäskijä Tihinen ohjeisti pelureitaan pistämään ”takin kiinni” ja muistutti, että Loimaan tasoinen joukkue ei puolella pelaamisella kaadu.

Loimaa rynnisti hyvällä sykkeellä kolmanteen erään ja vei ottelua hienoisesti kuskin paikalla aina parinkymmenen pisteen tuntumaan. Erän isoja pisteitä pelatessa kuitenkin Akaa-Volleyn kokenut kaarti otti ohjat käsiin ja käänsi myös kolmannen erän kotijoukkueelle.

– Hyvältä näyttää akaalaisten leirissä. Pelurit ovat tällä hetkellä terveitä ja ylemmässä jatkosarjassa jatketaan puhtaalla pelillä. Kuntokäyrä on noususuunnassa ja ensimmäinen kierros ilman pistemenetyksiä osoitti, että kaikki joukkueet tämän vuoden 1-sarjassa on lyötävissä, herisytteli tuntojaan Akaan joukkueenjohtaja Erkki Tuomi.

Akaa-Volleyn pelit jatkuvat tulevana lauantaina 7.2., kun monitoimihallille kärkikamppailuun saapuu Lempäälän Kisa. Ottelu alkaa kello 16. Sosiaalisen median ennakkotietojen mukaan LeKi on kerännyt fanimatkalle kannustusjoukkojaan tulevaan otteluun, eli tästä paikallisottelusta voi kehkeytyä melkoinen tapahtuma. Kannattaa siis tulla ajoissa paikalle, että löytää istumapaikan.