Leijona Futsalille voitto ja tappio

Maalinteko oli Leijonille tuskaista lauantaina, tässä yrittämässä Nenad Rancic.Kuva: Jenni Nyström.
Maalinteko oli Leijonille tuskaista lauantaina, tässä yrittämässä Nenad Rancic.Kuva: Jenni Nyström.

Leijona Futsalin seitsemän pelin voittoputki Futsal-liigassa katkesi lauantaina. Suurimmaksi mestarisuosikiksi matkalla oleva, yhdentoista voitonputkessa liitelevä Sievi Futsal nimittäin haki pisteet Toijalasta Pohjanmaalle lukemin 2–3 (2–0).

Ennen lauantain tappiota joukkue pelasi viime viikolla toisenkin pelin. Se oli hekumallinen paikallispeli Valkeakoskella Mad Maxia vastaan. Tai siis ottelun piti olla hekumallinen, mutta melko tylsähän se lopulta oli. Leijonat olivat nimittäin suorastaan murskaavan ylivoimaisia ja hakivat pisteet Akaaseen lukemin 1–8 (1–4).

Mad Maxia vastaan liekeissä oli erityisesti serbikentällinen. Tehopisteille ylsivät Nenad Rancic 3+1, Stefan Krstic 2+2, Nenad Veljkovic 1+1, Jussi Nyström 1+1 sekä JukkaPekka Jyrämö yhdellä syötöllään. Ottelu oli kauttaaltaan täysin vierasjoukkueen hallinnassa. Sarjan viimeiseksi valahtanut Mad Max ei tainnut itsekään uskoa voitonmahdollisuuksiinsa huolimatta nopeasta johtomaalista. Leijona Futsal on noussut Etelä-Pirkanmaan kiistattomaksi futsal-kuninkaaksi.

Lauantaina vastus olikin sitten toisesta ääripäästä, kun Sievi Futsal saapui vieraaksi Toijalaan. Ottelu oli tasaista vääntöä, jossa vierasjoukkue oli kauttaaltaan ehkä hiukan niskan päällä. Ja erityisesti maalintekotilanteissa Sievi oli totuuden nimissä edellä. Kotijoukkueen maalintekoyritykset jäivät tällä kertaa normaalia vaisummiksi.

Ensimmäinen jakso meni vielä akaalaisittain hyvin. Molemmissa viikon peleissä joukkueen parhaaksi valittu Jirka Järvi teki maalin ja syötti kertaalleen Jussi Nyströmin maalintekoon. Harmaita hiuksia aiheutti maalivahti Tuomas Kallioiselle tuomittu hiukan heppoiselta katsomoon näyttänyt punainen kortti, jossa hän liukui tuomarin mielestä pallontavoittelutilanteeseen vaarallisesti Sievi-hyökkääjään kuitenkaan koskematta. Siitäkin huolimatta mentiin tauolle lukemissa 2-0, kun Leijona taisteli hienosti ulosajoa seuranneen alivoiman ilman takaiskuja maalinsuulle vaihdetun Juho Laineen johdolla. Toinen jakso alkoi kuitenkin synkästi, kun heti alkuun Sievi teki nopeaan tahtiin kaksi maalia ja tuli tasoihin. Tasainen peli aaltoili päästä päähän, kunnes kuutisen minuuttia ennen loppua Sievi onnistui tekemään voittomaalin. Lopussa Leijona Futsal sai vielä pallon maaliviivalle ja tolppaan, mutta ei maaliin asti. Näin loppulukemiksi kirjattiin kirvelevä kotitappio 2-3.

Sarjakärki sunnuntaina Toijalaan

Leijonien pelit jatkuvat nopeasti. Heti tulevana viikonloppuna on nimittäin edessä kaksi ottelua. Ensin lauantaina on edessä pitkä bussimatka Ouluun paikallisen Tervareiden vieraaksi. Yöllä saavutaan takaisin Akaaseen ja sunnuntaina kello 15 alkaa jo peli sarjakärkeä, jyväskyläläistä KaDya vastaan kotoisalla monitoimihallilla. Haastetta siis riittää, mikäli joukkue aikoo käynnistää uuden voittoputken heti edellisen päätyttyä. Kotiyleisön tukea kaivataan taistelussa pudotuspelien kotiedusta eli paikasta runkosarjan neljän parhaan joukossa.

 

Juha Vedenpää