Pirkanmaalta haetaan vuoden kylää

22asemankioski4
Kylmäkosken Aseman kyläyhdistys pyörittää Asemalla kesäkioskia. Viime kesänä kioskia hoitivat  Nana Kiiski (edessä), Sohvi Mäenpää, Liina Kirjavainen ja Amanda Mäkinen.

Vuoden kylä -finalistit valitsee työryhmä, joissa ovat edustajat Pirkan kylistä, Maa- ja kotitalousnaisista, 4H:sta, Pirkanmaan Liitosta ja edellisestä vuoden kylästä Rautajärveltä.

Vuoden kyläksi etsitään kylää, joka on maalla tai kaupungissa ja jossa on aktiivista, luovaa ja pitkäjänteistä toimintaa, aktiivista tiedotusta ja kylän kehittämisessä huomioidaan eri ikäryhmät. Voittajakylän kyläyhdistys tai muu kylä-/asukastoimintaa toteuttava yhdistys saa palkinnoksi 800 euroa. Voittajakylä ilmoitetaan valtakunnan Vuoden kylä -kilpailuun.

Maaseudun tiennäyttäjäksi etsitään kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä, jotka ovat olleet pitkä-aikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Vuoden maaseutuhenkilöksi haetaan henkilöä, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti kylätoiminnassa, Leader-toiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinnassa painotetaan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta.

Ehdotuksia voi tehdä 9.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen marja.vehnamaa@pirkankylat.fi tai soittamalla numeroon 040 4849360 tai lähettämällä postia osoitteeseen Pirkan Kylät ry, Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö.  Ehdotukseen tulee liittää perustelut ja ilmoittajan nimi.