Akaa-Volley jatkaa puhtaalla pelillä

Akaa-Volleyn kausi jatkui viikonvaihteessa kahteen kertaan voitokkaasti. Lentopallon toiseksi korkeimman sarjatason ylemmässä jatkosarjassa mukana olevien joensuulaisen Susiraja-Volleyn ja Maaningan Mahdin aiheuttamat pitkät pelimatkat ja sarjan kireä aikataulu ovat pakottaneet tuplaviikonloppuihin.

Lentopalloa pelataan välillä mitä omituisimmissa asennoissa. Joni Mikkonen (17) hassuttaa Susiraja Volleyn torjuntaa lauantain pelissä. Kuva Markku Ruonala.
Lentopalloa pelataan välillä mitä omituisimmissa asennoissa. Joni Mikkonen (17) hassuttaa Susiraja Volleyn torjuntaa lauantain pelissä. Kuva Markku Ruonala.

Mainitut joukkueet vierailivat Akaassa peräkkäisinä päivinä. Molemmat kokoonpanot tulivat ylempään jatkosarjaan eri lohkosta kuin Akaa-Volley, joten koitokset olivat poikkeuksellisen mielenkiintoiset. Vastustajien pelitapa ja osin pelimiehetkin olivat entuudestaan vieraita.

Lauantaina Monarille saapui Susiraja-Volley, joka puolusti tehokkaasti. Ottelussa nähtiin useita pitkiä palloja ja hyviä suorituksia. Katsomosta tavoitetut Markku Ojala, Tuukka Hakala ja Heikki Tuokko arvostivat pelin viihdearvon korkealle.

– Päättyy peli sitten kuinka hyvänsä, sitä on mukava seurata, kun se on riittävän korkeatasoinen. Tänään nähtiin nautittavaa ykkössarjatason peliä.

Akaalaiset sekä hyökkäsivät että torjuivat muutamaa pykälää paremmin. Hyökkäysten onnistumismittarit näyttivät 43 vastaan 41 prosenttia, ja torjunnat tulivat kotiin kymmenen vastaan kuusi. Kun tuohon lisätään vielä omilla virheillä vastustajalle annetut pisteet kotijoukkue 20 ja vieraat 30, niin ottelun 3–0-tulosta ei tarvitse ihmetellä. Erät päättyivät pistein 25–22, 29–27 ja 25–21.

Lentopallon yksi erityispiirre ovat juuri tarkat tilastot pelin kulusta. Akaa-Volleyn tilastonikkari on Jukka-Pekka Humaloja. Hän katsoo peliä eri silmin kuin katsoja. Esimerkiksi lauantain peliin Humaloja oli paljon tyytymättömämpi kuin haastatellut katsojat.

– Kovin oli rikkonaista ja vaihtelevaa molemmilta joukkueilta, mies analysoi.

Todennäköisesti yhteenlasketut 50 omaa virhettä häiritsivät tilastomiehen silmää. Ja onhan siinä monta miinusmerkkiä kolmeen erään.

Maaningan Mahti jäi ilman sarjapisteitä

Sunnuntain vastustaja akaalaisille saapui aivan keskeltä Suomea. Maaningan Mahti oli ennen Pirkanmaalla vierailuaan ilman ainoatakaan jatkosarjan pistettä, eikä tilanne korjaantunut. Lauantaina joukkue jätti pisteet Lempäälän Kisalle ja sunnuntaina Akaaseen.

Tässä kolmesta metristä lyövä Jimmy Hernandes oli sunnuntaina Maaningan Mahtia vastaan Akaa-Volleyn varmimpia pelaajia.
Tässä kolmesta metristä lyövä Jimmy Hernandes oli sunnuntaina Maaningan Mahtia vastaan Akaa-Volleyn varmimpia pelaajia.

Ottelun alussa Akaa-Volley meni menojaan heti ensimmäisistä palloista lähtien. Mahti käytti aikalisänsä jo numeroissa 10–4 ja 14–5. Kun peli ei edelleenkään lähtenyt kulkemaan, aloitti joukkueen valmentaja Pasi Seppänen pelaajavaihtoruletin. Kaikesta yrityksestä huolimatta erä päättyi lukemiin 25–13.

Toinen erä sujui tasaisesti lukemiin 6–6, mutta sen jälkeen palattiin ykköserän kaavaan. Hieman paremmin Mahti onnistui puolustautumaan, ja pistetaulu näytti lopulta 25–18 kotijoukkueelle.

Kuten niin usein lentopallo-otteluissa, pitkän erätauon aikana tapahtui jotakin mysteeristä kotijoukkueen pukuhuoneessa. Pelihuumori jäi narikkaan, ja akaalaisten otteet kolmannessa erässä olivat huomattavasti aiempia pehmeämpiä. Kun kahdessa aiemmassa erässä joka toinen hyökkäys toi pisteen, nyt tehot putosivat alle 30 prosentin.

Selityksenä hyökkäystehottomuuteen kelvannee niin ikään 30 prosenttiin painunut vastaanottotarkkuus. Tuon tason vastaanotolla on vaikea rakentaa tehokkaita hyökkäyksiä.

Mahti meni erän alussa 0–5-johtoon ja päästi akaalaiset tasoihin vasta erän loppupuolella. Kotijoukkue nousi tilanteeseen 18–18, mutta menetti erän lopulta omiin virheisiinsä. Loppunumerot 22–25 olivat aivan oikeutetut pelitilanteisiin nähden.

Neljäskin erä oli kotijoukkueelta nihkeä, mutta Akaa-Volley voitti sen lopulta paremmalla rutiinillaan 25–20. Lopputulos oli siten akaalaisten hyväksi 3–1. Kolme lisäpistettä nostivat Akaa-Volleyn sarjan kärkeen.

Lauantain Susiraja Volley pelissä akaalaisten parhaana palkittiin Dimitri Boritchev, ja Maaningan Mahdin kaadossa kunnostautui Joni Mikkonen.

Viikon kuluttua verkon toiselle puolelle asettuu vieraissa Kyyjärven Kyky. Seuraava kotiottelu pelataan tammikuun viimeisenä päivänä. Kello 16 alkavaan otteluun vastustajaksi saapuu syksyltä tuttu Loimaan Jankko.