Pirkanmaan kirjoituskilpailu on alkanut

Tampereen kaupunginkirjasto järjestää 64. kerran Pirkanmaan kirjoituskilpailun. Kilpailun tavoitteena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen.

Kirjoituskilpailusta ovat vuosien aikana saaneet alun uralleen muun muassa runoilijat Mirkka Rekola ja Kari Aronpuro sekä lukuisat proosakirjailijat kuten Olli Jalonen ja Seppo Jokinen.

Kilpailun tulokset julkistetaan keskiviikkona 6. toukokuuta, ja palkintoina jaetaan 4 200 euroa sekä kunniamainintoja. Palkitut työt julkaistaan antologiana ja kirjaston verkkosivuilla.

Kirjoitusaikaa helmikuun loppuun

Kilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta. Kilpailussa on kaksi sarjaa, lyriikka ja proosa, joihin voi osallistua samanaikaisesti. Kilpailutekstien pituus on korkeintaan 10 liuskaa molemmissa sarjoissa.

Työt tulee jättää 28.2. mennessä osoitteella Tampereen kaupunginkirjasto, Pirkanmaan kirjoituskilpailu, PL 152, 33101 Tampere.

Työt voi myös jättää Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin toimitettavaksi edelleen, jolloin viimeinen jättöpäivä on 28.2.2015. Kilpailutöitä ei palauteta, joten kirjoittajan kannattaa ottaa niistä jäljennökset.

Palkintolautakuntaan kuuluvat runoilija Kari Aronpuro, toimittaja Terhi Rannela, kirjailija Kirsti Kuronen ja tietokirjailija Timo Malmi.