Tästä tulee hyvä vuosi

Vuoden vaihtuessa on tapana ennustaa tulevaa, vaikka ennusteiden paikkansa pitävyys selviää jos selviää vasta vuoden kuluttua. Sanomalehtien toimituksilla sanotaan olevan tietoa (lue: luuloa) asiasta jos toisesta, joten ei kun ennustamaan.

Tästä tulee hyvä vuosi. Akaan kaupungin alijäämä lähentelee tämän vuoden lopussa seitsemää miljoonaa, mutta oivat luottamushenkilömme keksivät kera viisaiden viranhaltijoiden, miten alijäämä katetaan. Vuoden aikana laaditaan kaupungin historian toinen tasapainottamisohjelma, joka sisältää päällekkäisten toimintojen karsimista, palvelutarjonnan keskittämistä, turhien kiinteistöjen myymistä ja niin edespäin. Kaupungin tervehdyttämistä auttavat prosessit, joitaa jokainen kaupungin työntekijä hallitsee. Hyvä tästä tulee, varsinkin kun kaupungin reipas etupainoteinen markkinointi alkaa tänä vuonna tuottaa tulosta.

Akaan seurakunta saa uuden kirkkoherran. Hän on joko mies tai nainen, läheltä tai Kotkasta. Kannattajaleirit ovat syntyneet ja täydessä työssä. Sen verran mielenkiintoisessa tilanteessa Akaan seurakunta ja koko evankelisluterilainen kirkko ovat, että Akaan uusi paimen ei tule helpolla pääsemään. Nyt pitäisi osata viestiä ulos ja henkilöstöhallinnon taidot sisällä. Laajan Akaan kaupungin alueella toimivan seurakunnan kirkkoherran pesti on tehtävä, jossa pitää näkyä aidosti aitovierilläkin.

Kirkko ei hajoa tänä vuonnakaan, vaikka homojen avioliitot toteutuvatkin. Arkkipiispa Kari Mäkinen osoitti jälleen kerran johtajuutta kertomalla syntymäpäivähaastatteluissaan, että kirkolla on ihan eri tehtävä kuin homoliittojen vastustaminen. Tärkeä tieto heillekin, jotka lukevat Raamattua väärin päin. Sen tämä syksyn sekameteli aiheutti, että piilossa olleetkin fundamentalistit tulivat koloistaan kaikkien tietoisuuteen. ”Viisas valtiomies etsii ystävät läheltä ja viholliset kaukaa.” Näin on toteutunut kaikkien valtiomiesten kantaisä Machiavelli aikanaan.

Valtionkin asiat ratkeavat tänä vuonna kun Alexander Stubbin väkisin koossa pidettävä hallitus vapautuu viimeistään toukokuun lopussa tehtävistään. Jo tätä on odotettukin! Vaalivoittaja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä muodostaa punamultahallituksen, joka saneeraa maan Paavo Lipposen tyyliin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön uuden vuoden puheessaan mainitsema Liisan lista saa huomattavasti pidemmän seuraajan. Se on kylmää kyytiä monelle, mutta ainoa oikea ratkaisu tässä tilanteessa. Valtion tuottavuusohjelma jyllää jo nyt valtionhallinnosta pois satoja työpaikkoja, joten eihän tämä julkishallinnon kurjistamisen mitään uutta ole. Nyt se vain ulotetaan kuntiinkin. Esimerkiksi Akaan kaupungissa on yli 1000 työntekijää ja edelleen ei kukaan saa tai ehdi hoitaa luistinrajoja kunnolla. Mikä on valtion ja kuntien optimi organisaatio, selvinnee aivan kohta.

Venäjä ei hyökkää tämän vuoden aikana Suomeen, joten sotahullut ja Nato-vouhkaajat voivat nousta poteroistaan lämmittelemään. Siellä tulee muuten kylmä, koska joululahjaksi saadut konjakit on juotu. Ylipäällikkö linjasi uuden vuoden puheessaan Suomen suunnan, joten hötkyilyyn ei ole aihetta. Ei huolta, lännessä ollaan.

Hyvää uutta vuotta!