Joulupuu toi lahjan 168 akaalaislapselle

Joulupuu-keräys toteutettiin Akaassa yhdeksättä kertaa.
Joulupuu-keräys toteutettiin Akaassa yhdeksättä kertaa.

Akaan nuorkauppakamarin järjestämä Joulupuu-keräys toteutettiin Akaassa jo yhdeksättä kertaa. Kirjastoissa ja Varmiolan kahviossa Kylmäkoskella sijaitseviin lahjojen keräyspisteisiin lahjoitettiin keräysaikana yhteensä 168 lahjaa. Akaan Seudun Osuuspankin joulukonsertin kolehtituotto, 1684,73 euroa käytettiin lisäksi lyhentämättömänä akaalaisten lapsiperheiden ruoka-apuun. Ruokalahjakortteja oli mahdollisuus lahjoittaa myös K-kaupoissa keräysaikana. Sitä kautta ruoka-avun sai 23 lapsiperhettä joulun alla.  Joululahjat ja osa ruokalahjakorteista jaettiin perheisiin yhteistyössä seurakuntien kanssa. Osa ruokalahjakorteista lahjoitetaan perheisiin Akaan neuvoloiden kautta.

Joulupuu on nuorkauppakamareiden valtakunnallinen keräys, joka järjestettiin Suomessa yhteensä yli kuudellakymmenellä paikkakunnalla. Keräyksen tavoitteena on, että mahdollisimman moni lastensuojelun piirissä tai vähävaraisesta perheestä oleva lapsi saisi joululahjan. Tänä vuonna keräykseen lahjoitettiin koko Suomessa ennätykselliset 52 000 lahjaa. Keräyksen valtakunnallisena suojelijana toimi nyrkkeilijä Eva Wahlström paikallisten suojelijoiden kanssa. Akaan keräyksen suojelijana toimi Heikki Teräväinen.

 

Anu Aalto