Leijona Futsal neljäntenä joulutauolle

Leijona Futsal päätti vuotensa komeaan voittoputkeen Futsal-Liigassa. Viides peräkkäinen täysi pistepotti irtosi nimittäin lauantaina Toijalassa, kun sarjanousija PS Villa Hyvinkäältä kaatui tiukan taistelun jälkeen lukemin 9–7 (5–4).

Kotijoukkue aloitti pelin murskaavasti. Kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 3–0, ja se olisi voinut olla paljon enemmänkin. Mutta tämä ei riittänyt katkaisemaan vierasjoukkueen selkärankaa, vaan PS Villa hivuttautui salakavalasti peliin mukaan. Leijona Futsalin puolustus oli edellispelin tapaan ajoittain pahasti tuuliajolla, ja hyvinkääläiset viimeistelivät murhaavalla tehokkuudella.

Sama jännitysnäytelmä jatkui toisella jaksolla. Vuoroin Leijona Futsal siirtyi kahden maalin johtoon, vuoroin PS Villa kavensi. Mutta tasoihin vierasjoukkue ei koskaan päässyt. Lopullisesti pelin ratkaisi vasta kymmenen sekuntia ennen päätösvihellystä Jussi Nyström, joka pamautti voimalla päivän neljännen maalinsa verkkoon. Avausjaksolla kauden upeimman maalin Ville Ojalan syötöstä tehneen Nyströmin ohella tehomiehiä lauantaina olivat Nenad Rancic 0+4 ja Stefan Krstic 2+0. Vieläkin paremmaksi laittoi hurjilla 3+4-tehoillaan pelaajavalmentaja Nenad Veljkovic, joka ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Ottelu oli meiltä ehkäpä koko kauden huonoin. Kahdessa viimeisessä pelissä puolustuspelimme on ollut todella surkeaa, mutta on tietysti toisaalta mahtava nähdä, että pystymme voittamaan vaikka pelaamme huonosti. Se on vahvan joukkueen merkki. Joulutauko tulee joka tapauksessa meille juuri sopivaan aikaan, Veljkovic kertoi pelin jälkeen.

Pelaajavalmentaja Nenad Veljkovic oli mukana peräti seitsemässä maalissa. Kuva: Leijona Futsal.
Pelaajavalmentaja Nenad Veljkovic oli mukana peräti seitsemässä maalissa. Kuva: Leijona Futsal.

Viiden ottelun voittoputkessa ja sarjataulukon neljäntenä on mukava lähteä viettämään joulutaukoa. Seuraavan kerran Leijona Futsal nähdään parketilla vasta lauantaina 10. tammikuuta, jolloin Toijalan Monitoimihallilla pelataan kauan odotettu paikallisottelu Ilvestä vastaan. Syksyn kohtaamisesta jäi akaalaisittain hampaankoloon, joten Leijona lähtee nyt tosissaan haastamaan monivuotista Suomen mestaria ja keräämään lisäpisteitä sarjataulukkoon taistelussa kotiedusta kevään pudotuspeleihin.

Juha Vedenpää

 

Futsal-Liigan sarjataulukko joulutauolla:

KaDy                      11                     67-27                  33

Ilves FS                 11                      31-9                     27

Sievi Futsal          10                      58-26                  22

Leijona Futsal    11                        65-45                  22

Tervarit                11                      35-30                  21

GFT                        11                      40-29                  20

SoVo                     11                       41-43                  14

TPK                        11                      28-43                  12

——————————————-

Riemu                   11                      29-48                  9

PS Villa                  11                     22-56                  6

Mad Max             11                        31-67                  5

PP-70                    10                       24-48                  4