Akaa-Volley jatkaa jälleen ylempään loppusarjaan

Akaa-Volleyn libero Aarne Ikäheimo puolusti TKT-koitoksessa palloja  peliin välillä hyvinkin vaikeista paikoista. Kuva: Harri Mattila.
Akaa-Volleyn libero Aarne Ikäheimo puolusti TKT-koitoksessa palloja peliin välillä hyvinkin vaikeista paikoista. Kuva: Harri Mattila.

Miesten lentopallon ykkössarjan syyskauden viimeiset koitokset nähtiin viikonvaihteessa. Akaa-Volley selvitti jälleen tiensä tammikuussa alkavaan ylempään loppusarjaan.

Akaa-Volleyn vastustaja oli Tampereen Kisa-Toverit. Etukäteen yhteenotosta kaavailtiin tiukkaa vääntöä. Mutta kun Jyväskylän Huki oli edellisenä päivänä päihittänyt ehkä hieman yllättäen Mikkelin Passarit puhtaasti 3­–0, häipyi Akaa-Volleyn ja TKT:n mittelöstä suurin kipinä. Ottelun tuloksella ei ollut enää vaikutusta sarjataulukkoon.

– On toisaalta mukava seurata tällaista ottelua, jossa pelaajat ovat ilman paineita. Pelissä tulee runsaasti hienoja suorituksia, kun kenenkään ei tarvitse puristaa. Pelaajat näkyvät jopa naureskelevan yhdessä vastustajan kanssa. Ja rennot suoritukset ovat tunnetusti niitä parhaita, analysoi katsomosta tavoitettu Heikki Tuokko.

Valmentajienkin kasvoilla näkyi pelkkää hymyä, kun toisilleen varsin tutut kokoonpanot iskivät palloa. Toki voitosta taisteltiin loppuun saakka.

Akaa-Volley aloitti ottelun tutulla kokoonpanollaan ja vei kaksi ensimmäistä erää selvästi 25–16 ja 25–19. Joni Mikkosen, Jimmy Hernandezin ja Dimitri Borichevin tulivoima oli liikaa tamperelaisille.

Pitkän erätauon jälkeen akaalaisten valmentaja Lauri Tihinen päätti peluuttaa syksyllä runsaasti vaihtopenkkiä kuluttaneita pelaajiaan. Ainoastaan Borichev ja keskitorjujat Lauri Kurki Ja Rami Rekomaa jäivät kentälle.

Hakkuriksi tullut Arttu Löfgren, yleispelaajan tontille komennettu Jere Aalto, passarin vastuun saanut Miika Seppänen ja libero Aarne Ikäheimo pelasivat varsin ennakkoluulottomasti. Mutta siitä huolimatta TkT pääsi otteluun mukaan ja akaalaisyleisö sai nähdä ensimmäisen kerran tällä kaudella täydet viisi erää lentopalloa.

Tampereen kokeneet pelimiehet eivät hermoilleet erien ratkaisuhetkillä. Etenkin Akaa-Volleytakin takavuosina edustanut Kari Lehtola esiintyi edukseen, kun TKT tasoitti ottelun kolmannen ja neljännen erän lukemin 23–25 ja 28–30. Viides erä meni sekin vieraille 12–15 ja näin sarjapisteet matkasivat Tampereelle.

– Ylempi loppusarja alkaa tammikuussa. Hyvää on se, että omasta lohkostamme jatkoon selvisivät myös Loimaan Jankko ja Lempäälän Kisa. Nämä pelimatkat ovat lyhyitä eivätkä rassaa liiaksi, puntaroi Akaa-Volleyn kakkosvalmentaja Risto Lahti.

– Huonoa taas on se, että toisesta lohkosta kohtaamme Maaningan Mahdin, Kyyjärven Kyvyn ja Joensuussa pelaavan Susiraja Volleyn. Ne pelimatkat eivät tosiaankaan ole lyhyitä.

Lahden mukaan ohjelma on myös tiukka.

– Kymmenen peliä seitsemään viikkoon on kova rutistus tällaiselle amatöörijoukkueelle, kaikilla kun on omat työnsä tai opiskelunsa hoidettavanaan, arvioi Lahti alkutalven rutistusta.